Muaythai EB 2016 Split - Nehéz kezdés

Muaythai EB 2016 - nehezen indult az első nap a magyar csapatnak Splitben.

Muaythai EB 2016 válogatott


A sort - egészen pontosan az A ring meccseit - Albrecht Péter összecsapása nyitotta, aki egy kemény meccsen maradt alul a pontozólapokon. Az első menetben kapott egy térdest testre, de nem számoltak, mert kimozogta. A második menetben kézzel ugyan leküldte a srácot, akire rá is számoltak, de ennek ellenére 10-9-re neki adták a menetet. Nem tudni, hogy miért.


Herceg Alex Valentin - B kategóriában - azzal a svéd sráccal csapott össze, akitől a svédországi VB-n kikapott. Bár az akarat megvolt benne, sajnos a revans Jaffar Al-Qashaami ellen nem sikerült. A meccs közben szerzett szájsérülés megnehezítette a dolgát és miután a bíró kiszámolta, Alex KO vereséget szenvedett az első menetben.


Nagy Kristóf rendkívül agresszívan kezdett, több söprése, borítása volt, szépeket talált testre és még forduló technikákat is eladott a német színeket képviselő Omid Safdari ellen. Kristóf többször a kötelekhez, ill. a sarokba szorította ellenfelét és a nagy tempó mellett csak remélni lehetett, hogy marad az energiából a többi menetre is.


A második menet hasonlóan folytatódott - klincs, összekapaszkodások, esések, melyek során legtöbbször Kristóf landolt felül. Nem sokkal a második menet kezdete után egy kis technikai szünetre is szükség volt, Kristóf orra ugyanis elég véres volt. A folytatásban ismét odavágta ellenfelét és továbbra is törekedett a klincsre, ahol is szemmel láthatóan erőfölényben volt.


A menet végére a német nagyon rákapcsolt, több nagy találata volt, Kristóf pedig igyekezett visszaadni abból, amit kapott. Hatalmas pofonok csattantak - egyenesek, felfele könyökösök, térdesek, forduló technikák.


Jött a harmadik és egyben utolsó menet, ahol a német kezdett agresszívabban. A nagy adok-kapokban azonban becsúszott egy mély találat is, ami kicsit megakasztotta a tempóját. A folytatásban aztán Kristóf ismét felborította, immáron sokadjára. Nem sokra rá egy roham közben a német egy könyökösbe is beleszaladt, amitől egyensúlyát vesztve lehuppant.


Kristóf hamarosan ismét a sarokba szorította, ahonnan aztán sikerült kijönnie és ellentámadásba átmennie. Nem adta magát könnyen! Kristóf a végletekig elkészült az erejével, ellenfelére kapaszkodva azonban sikerült a köteleknél tartania, ahol a menet véget ért. Nagyon közeli meccs volt, ám míg Kristóf majd minden menet felét-elejét vitte, a német mindig hatékonyan visszajött. Agresszivitásban míg egyenlőek voltak a felek, a pontozók a németet látták hatékonyabbnak.


Szentkuti Norbert eleve rendetlenkedő derékkal vágott neki a versenynek és bár mindent megtettek a javulás érdekében, sajnos nem sikerült. A dolgok csak rosszabbodtak az orosz Mikhail Sartakov elleni mérkőzés alatt, így Norbi a második menetben feladni kényszerült a küzdelmet.



A 'B' ring küzdelmeit a mai napról az alábbi linken tekinthetitek meg:

https://youtu.be/RfT27SKcnLU

Save