W5 Prága - Nagy ígéret, nagy show

Rohamos léptekkel fejlődik a W5 Professional Kickboxing szervezet, akik tegnap Prágában prezentáltak egy izgalmas gálát.

vidakovics-penaz

Óramű pontossággal indult tegnap este 7-kor a W5: Legends in Prague gála, ahol Vidákovics Patrikért szoríthattunk. Aki nem tudta a helyszínen követni az eseményeket, az a kiváló minőségű stream segítségével tekinthette meg az eseményt.


Összesen 15 párosítás volt betervezve az est programjában. Köztük Vidákovics Patrikkal, aki Matej Penaz ellen lépett kötelek közé. Kezdjük is akkor ezzel a mérkőzéssel.


Patrik a gála elején kapott szerepet. Ellenfele, a cseh Matej Penaz volt. A mérkőzés sajnos nem úgy sikerült, ahogy vártuk.


patrik_w5_praga


A meccset mindketten agresszívan kezdték, sűrű csapásváltásokkal. Patrik igyekezett komoly nyomást kifejteni, Penaz viszont nagy horgokkal válaszolt. A második elején Patrik vette uralma alá a ring közepét, de még mindig nem volt egyértelmű, kinek az irányába is billen az a bizonyos mérleg. Penaz itt inkáb kontrázni igyekezett, nagy térdesekkel támadva.


A harmadik menetben se volt jelentős változás ilyen téren - Patrik ment előre, míg ellenfele ellentámadásaira koncentrált, erős kombinációkkal, test-rúgásokkal. Patrik igen kifáradt a menet végére és nagy horgokat ill. felütéseket hagyott ki sajnos, melyek ha találnak, nagyon máshogy alakul a mérkőzés.


Penaz három kemény menet után egyhangú pontozással győzte le Patrikot. Elkeseredésre azonban semmi ok, a teljesítménye alapján Patriknak egyértelműen az ilyen minőségű gálákon van a helye!


A pontozásos győzelmek mellett hatalmas kiütések is elcsattantak a prágai O2 Arénában. Az egyik ilyen Jirij Zak nevéhez volt köthető, aki egy kiegyenlített első menet után a másodikban egy hatalmas bal horoggal küldte padlóra a szintén cseh Petr Ondrus-t.


A következő kiütés az est legszebbje címét is kiérdemelhette volna. Freddy Kemayo gyorsan felőrölte Jan Soukup-ot, aki becsülettel állta a rohamokat, de egy térdes után Kemayo elhelyezett az állán még egy bal horgot, amivel aztán hosszú percekig munkát adott az orvosi stábnak.


w5_praga_cover



Nézzük az est főmérkőzéseit!

A cseh Ondrej Hutnik egyhangú pontozásos győzelmet hozott Catalin Morosanu ellen. Távol maradt, elkerülte a nagy lengőket, sokat támadta Morosanu lábait, testét, ezzel pedig a végére teljesen kiszívta erejét. A harmadik menetet mondhatni könnyen hozta már a technikás nehézsúlyú harcos.



Cosmo Alexandre Darryl Sichtman legyőzése után a 75 kg-os tornán a cseh Matous Kohout ellen lépett a kötelek közé, aki a német Berat Aliu búcsúztatása után került élete valószínűleg legnagyobb meccse kellős közepére. A rutin-beli külöbség vagy ellenfele neve ellenére a 23 éves Kohout kifejezetten jó hangulatban érkezett, mosolyogva tette meg a sétát a ring felé.


Alexandre első meccse nagyon kemény volt, mint Kohoutnak jóval könnyebb dolga volt. Meccsük első menetében elég kiegyensúlyozottak voltak a viszonyok, így mondhatni, hogy nagyjából döntetlenre jött ki. A másodikban Alexandre kezdte erőszakosabbra venni a figurát, összevérezve ellenfele orrát. Több horoggal, pontos egyenessel talált, a menetet pedig egész biztosan vitte.


A harmadikban Cosmo Alexandre egy brutális ugró térdest is eladott, de Kohut valahogy állva maradt, Alexandre viszont megőrizte türelmét és igyekezett jól időzíteni ellentámadásait. Kohut még fogvédőjét is elvesztette az igyekezetben, Cosmo Alexandre-t pedig a W5 75kg-os bajnokává avatták.


Bogdan Stoica-nak a WLF-ben vívott meccsén nem sikerült Israel Adesanya ellen, most viszont testvérén, Andrei-en volt a sor, hogy bizonyítson. Ellenfele a helyi sztár, a 193 cm magas, 81 győzelemmel bíró Tomas Hron volt, akinek itt volt a lehetőség, hogy Stoica korábbi cseh "áldozataiért" revansot vegyen, így az éjszaka során korábban látható Hutnikért is.


Komoly tempót diktálva támadták ütésekkel és rúgásokkal egymás lábait, testét, Hron jobb oldala pedig hamar vörös lett. Nem volt egyértelmű ki nyert az első menetet, inkább döntetlenre lehetett kihozni.


A második menet is hasonlóan folytatódott, igazi adok-kapokkal, míg a vége felé Hron fokozatba kapcsolt és úgy tűnt már-már leküldi Stoica-t, de többször megintették a klincs miatt, ami a W5 szabályai szerint - két kézzel - nem engedélyezett. Mindenesetre a másodikat egyértelműen Hron vitte.

stoica_w5_praga


A harmadikat is nagy hévvel folytatta, Stoica pedig leginkább már csak igyekezett talpon maradni, helyenként villanni valami ütéssel, de nem nagyon sikerült. Az utolsó menet is elúszott Stoica számára, ezzel pedig a mérkőzés is. Tomas Hron egyhangú győzelmet aratott.



A W5 szervezői ezúttal is maximálisan kiszolgálták a közönséget. Prágában is felvonultattak mindent, amit egy igazi showhoz elengedhetetlen! Várjuk a folytatást!