Földvári Judit - A legjobbnak lenni és nyerni

Helyzetjelentés rovatunkban ez alkalommal Földvári Judit szólalt meg ismét és mesélt portálunknak.

Földvári Judit

Helyzetjelentés rovatunkat nem kell már bemutatnunk rendszeres olvasóinknak. Itt mindig olyan versenyzőkkel beszélgetünk, akik már korábban bemutatkoztak honlapunkon. Őket keressük fel újra és újra, hogy tovább követhessük pályafutásukat és hírt adjunk róluk olvasóinknak. Ezúttal Földvári Judit az, akit megszólaltatunk.


Judittal készített interjúnkból anno kiderült, hogy nagyon céltudatos, és teljes odaadással űzi választott kedvenc sportját, a muaythai-t. Teszi ezt méghozzá nagyon eredményesen. Olyannyira, hogy bekerült a Bányász Adrián irányította muaythai válogatott keretébe is, és épp az előttük álló Európa-bajnokságra készül. Erről, és az elmúlt időszakról is kérdeztük. Következzenek Földvári Judit szavai!


ellenfelem.hu: - Nem is olyan rég Svédországban léptél ringbe. Hogy sikerült az a túra?


 Földvári Judit: - Igen, szeptemberben Svédországban jártam. Sajnos pontozással veszítettem, de igazából nagyon tanulságos mérkőzés volt számomra. Nagyon jó meccs volt egy nagyon erős ellenfél ellen. Az első menetet hoztam is, ami nagyon jó volt. A második menetre talán azt mondanám egyhangú volt. És sajnos a harmadikat elrontottam. Elfáradtam, meglepően tapasztaltam, az előző meccseimmel szemben, hogy az ellenfél nem fáradt "együtt" velem. Borzasztó erős testrúgásaival az utolsó menetre lelassított. Talán a szabályrendszer ismeretlensége és az ebben való tapasztalatlanságomnak is szerepe volt ebben.


 e.: - Sokszor mondják, hogy a vereségből is ki lehet szűrni pozitívumokat. Hogy értékeltétek a mérkőzés utólag?


 F.J.: - A legnagyobb tanulságom úgy érzem, így két hét elteltével, hogy nem szabad meglepődni egyik pillanatban sem. Menni kell előre és a negatív gondolatokat kizárni és nem feladni.


 e.: - Most már előre tekintve, válogatott kerettag lettél, a cél pedig az IFMA Európa-bajnokság. Ehhez azonban legutóbb még hiányoztak az anyagi feltételek, amiről egy felhívást is közzétettetek a Facebookon. Hogy áll ez most?


Földvári Judit


 F.J.: - Igen, nagy örömömre sikerül kijutnom Horvátországba az IFMA Eb-re. Mikor hét elején beszéltünk erről, valóban izgultam, hogy hirtelen honnan lesz pénzem, akár a kijutáshoz, akár a felkészüléshez. Az edzőm közzé is tette a Facebookon, hogy ha bárki bármilyen módon tud segíteni, azt nagyon hálásan megköszönjük és elfogadjuk.


Eltelt pár nap és jelentem, az edzőm a barátok a testvérem a család az edzőtársak, olyanok, akiket nem is ismerek személyesen és egy titokzatos idegen önzetlen segítségével majdnem megvan a teljes összeg.


Igazából aki versenysportol, tudja "mivel" jár egy nagy mérkőzésre felkészülni. Ilyenkor nem csak a versenyen való részvétel összegére kell gondolni. Bele tartozik a fizetés nélküli szabadság, a vitaminok, az étkezés és azt hiszem lehetne sorolni...


 e.: - Nyilván azért a felkészülést már megkezdtétek korábban. Milyennek érzed most a formád?


 F.J.: - A felkészülést megkezdtem, sőt abba sem hagytam! Nagyon jól érzem magam, jó formában vagyok, úgy érzem, mintha most végre kiléptem volna a "komfortzónámból”.


 e: - Tekintsünk kicsit előre. Milyen elvárásokat fogalmaztál meg az Európa-bajnoksággal kapcsolatban magadban?


 F.J.: - Mindenképpen azt, hogy győzni megyek oda. Nincs olyan, hogy pihenés, nincs olyan, hogy állj. Végig kell küzdeni, a legjobbnak lenni és megnyerni. Haza kell hoznom az aranyat!


e.: - Köszönjük Judit, és sok sikert kívánunk az Európa-bajnoksághoz!