Helyzetjelentés - Csorba Gusztáv

Helyzetjelentés rovatunk mostani vendége Csorba Gusztáv, akivel nem először találkozhatnak olvasóink.

csorba_zagreb_2

Csorba Gusztáv korábban már bemutatkozott "A sikerek útján" rovatunkban. Azóta hosszú idő telt el, így gondoltuk, hogy megkérdezzük Gusztit, miként teltek az elmúlt hónapok, és hogy indult számára az őszi versenyszezon?


ellenfelem.hu: - Nyáron beugróként szerepeltél a Fuji Fight Kupán egy „Cage Grappling” mérkőzésen, amit meg is nyertél. Visszagondolva, nem hiányzik a ketrec és az MMA világa? Hosszú ideje nem láthattunk küzdeni.


Csorba Gusztáv: - Igen, a felkészülés a szezonra egész nyáron tartott napi két edzéssel, így bármikor kész voltam bunyózni akár beugróként is. Azt kell, hogy mondjam nem igazán. A főbb céljaimat szinte mind jitsuban tűztem ki, az idei szezon sok nagy versenyt tartogat, úgy érzem ezekre kell fókuszálnom.


e.: - Az őszt Horvátországban kezdted, nem is eredménytelenül. Mesélj kicsit a versenyről! Mennyire volt erős a mezőny?


Cs.G.: - Úgy gondolom jó mezőny volt kint, összesen 5 meccsem volt, 2 a kategóriámban, abszolútban pedig 3. Az 5 meccsből 3-at submissionnel nyertem, az abszolút döntőben egy helyi nagy nevű MAA-s sráccal mentem, ahol egy előnyponttal kaptam ki.


e.: - Formáddal elégedett voltál, vagy esetleg voltak olyan hibák, amik elkerülhetőek lettek volna így utólag visszagondolva?


Cs.G.: - Dupla aranyért mentem, ez most nem jött össze, de úgy gondolom ez nem egy szégyellnivaló teljesítmény. A saját játékomat sikerült az összes meccsen játszani, az abszolút döntő bosszantó volt kicsit, de nem szeretnék rágódni ilyeneken, a következő versenyre készülök már fejben.


csorba_zagreb


e.: - Mi a következő állomás? Vannak-e már tervek az őszre?


Cs.G.: - A következő állomás San Francisco, a NoGi Világbajnokság, előtte másfél hetet Los Angelesben fogunk készülni. Novemberben miután hazajöttem egy kisebb versenyen szeretnék elindulni, majd ősszel- télen a Berlin Open lesz az utolsó verseny a lisszaboni EB előtt. A vb-re a felkészülés rendben zajlik, húzzuk egymást minden nap a srácokkal, pozitívan, felkészülten, és céltudatosan megyünk a VB-re.


e.: - Köszönjük, és sok sikert kívánunk a Világbajnokságon!