Szmolka Nikoletta grappling Világbajnok!

Sikeresen szerepelnek a magyar versenyzők a Minszkben zajló UWW Grappling Világbajnokságon!

Szmolka_Csécsei

A minszki Világbajnokságra utazó 13 magyar versenyző és kísérőik, Kovács Gábor és Csécsei Gergő a nyári Európa-bajnokság sikereit is túlszárnyalva teljesítenek! (A Világbajnokság részletes eredményeiről a mai Heti összefoglalónkban olvashattok)


A honlapunkon is többször szereplő Szmolka Nikoletta a nyári Európa-bajnokságon dupla arannyal térhetett haza. Niki Gi és NoGi szabályrendszerben is a dobogó tetejére állhatott. Niki így foglalta össze a versenyt a Facebookon:


"Nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy szorított, segített és mellettem állt. Ma NoGi grapplingbe. Világbajnok lettem. Négy mérkőzésem volt. Az első egy ukrán birkózóval, aki eldobott, de szerencsére földön tudtam dominálni, és karfeszítéssel hoztam a meccset. Sajnos a második mérkőzésemen az orosz ellen megsérültem,de folytattam, és kopogtatással nyerni tudtam. A másik két mérkőzésre is odaálltam, ott harmadikon egy olasszal mentem. Őt pontossal győztem, míg az utolsón a francia ellen szinten hátsó fojtással sikerült győznöm." -  írta a friss Világbajnok!


A tegnapi nap örömét egy kellemetlen sérülés azonban beárnyékolta Niki számára.


"Sajnos a Gi-s napra nem tudok kiállni! Nagyon fáj ez nekem, de sajnos be kell látnom igazuk van az embereknek, és az edzőmnek, így nem lehet. Az utolsó két meccsen is mindenki azt támadta. Ez a normalis, fordított esetben ki nem csinálta volna. A lényeg a holnapi verseny napot sajnos fel kell adnom. Ezt utálom kimondani, de Örülök most ennek az egy aranynak is, első világbajnoki aranyam! Köszönöm mindenkinek!! Főként Csécsei Gergőnek, a családomnak minden edzőmnek, edzőtársamnak, és barátomnak! Higgyétek el nagyon fáj hogy nem állok ki!"


Csalódottságra semmi oka Nikinek, hiszen önmagában is hatalmas teljesítmény, amit versenyről versenyre bemutat. Dupla európa-bajnoki arany után, ma reggel már Világbajnokként ébredhetett. Szívből gratulálunk Neki és a többi magyar érmesnek is!



Büszkék vagyunk rátok!