Kickbox EB - Veres Roland Európa-bajnok

A szombati napon került sor a szenior döntők jelentős részére a Mariborban megrendezett WAKO kick-box Európa –bajnokságon.

kick-box-eb-2016-maribor-lead

Ezen a napon a tét a magyarok részére az volt, hogy Szuknai Zsuzsa előző napon, a veterán kategóriában megszerzett aranyérme után sikerül-e újabb aranyat szerezni az utolsó versenynapon. Két versenyzőnk került a döntőbe, és az aranyéremhez mindkettő részéről orosz versenyzőn át vezetett az út.


Az „új hullám” fiatal képviselője, Veres Roland lépett először tatamira az orosz Alekszander Lebegyev ellenében. És innentől nézzük Olasz Attila beszámolóját:


"- Veres Roland megnyerte az Európa-bajnokságot, nagyon ügyes volt!Minden végrehajtott a páston, amit az edzők kértek. Nagyon okosan küzdött, végül is, kétség sem fért ahhoz, hogy Ő a jobb. A második menetben akadt egy kis visszafogott rész, de utána felülkerekedett ezen, és teljesen megérdemelten nyert.„


A hőn áhított magyar arany így megszületett. A Halker-Királyteam versenyzője egyben első abszolút sikeres hírnöke annak a korosztály váltásnak, ami a light-contact válogatottnál célul is lett kitűzve az év elején, és ami remélhetőleg folytatódik majd.


Busa Gabriella előtt szintén nehéz feladat tornyosult az orosz Valentina Filatova személyében . Mivel az orosz kick-box bajnokságot a nagy létszám és a szoros, kemény küzdelmek jellemzik, orosz indulóban gyenge színvonalú szinte nem is létezik!


„-Busa Gabriella mérkőzése 2:1 arányban az orosz versenyzőjé lett. Reális volt az eredmény sajnos. Az orosz versenyzőnek nagyon jó volt a keze, és rendre meg tudta ütni Gabit a jobbosokkal, így Gabi csak egy bírónál tudta a hajrában megfordítani a mérkőzés állását. Kértük Gabit, hogy jobbra forogjon,ne balra, s a mérkőzés feléig ezt nem érezte. Kicsivel több rúgás is jó lett volna. Így is nagyon szépen teljesített, ne felejtsük el, hogy mandulagyulladása volt, s így küzdötte végig a hetet.Vele és a csapattal is maximálisan meg vagyunk elégedve. A magyar csapat ott van a mezőnyben, de még sokat kell fejlődjünk. A létszámot is bővíteni kell, tovább kell a fiatalítást folytatni. Persze szrencse is kell. Az olaszok például hat döntőből egyet nyertek meg!”


kickbox-eb-maribor-2016


A magyar light-contact válogatott a szeniorok közül az ötödik helyen végzett egy arany, egy ezüst és három bronzéremmel, az első az orosz válogatott lett.Az összesített ponttáblázaton Hazánknak most a 14. hely jutott – a veteránok nélkül. A veteránoknál a németek után a második helyen végeztünk.


-Gregor László