Muaythai EB 2016 - Egy újabb győzelem

A nehéz kezdés, majd a második napon érkezett győzelem után a harmadikra is jutott egy örömhír a rosszak mellé. Nézzük, mi is történt a 2016-os EMF Muaythai EB harmadik napján!

muaythai-eb-2016-magyar-valogatott


A nehéz kezdés, majd a második napon érkezett győzelem után a harmadikra is jutott egy örömhír a rosszak mellé. Nézzük, mi is történt a 2016-os EMF Muaythai EB harmadik napján!


Spéth Norbert az orosz Alexander Skvortsov ellen indult tegnap csatába. Nagy tempójú, oda-vissza meccset vívtak, melyen azonban az orosz tűnt inkább diktálni a tempót. Valamivel kezdeményezőbb volt, többször sikerült levinnie Norbit és általában jobban jött ki az összekapaszkodásokból, ill. valamivel erősebben, jobb pozícióban tudta befejezni a menetek végét. Valószínűleg emiatt, de a pontozók sajnos jobbnak látták és őt hozták ki győztesnek.


Bányász Adrián szövetségi kapitány meglátásai a meccs kapcsán*:


"A napot Spéth Norbert meccsével kezdtük aki orosz ellenféllel találkozott!Az ellenfél párszor le tudta forgatni Norbit és két tiszta tolót is el tudott adni a mérkőzés alatt ennek ellenére a magyar fiú a szokásos kiszámíthatatlan stílusával sorban helyezte el találatait!


A bírók az első két menetet érthetetlenül az orosz fiúnak adták. A harmadikban Norbi rákapcsolt és hajtotta az eredményt. A cél a kiütés vagy a sérülés miatti befejezés volt. Több hangsúlyos könyököt helyezett el és nyomást gyakorolt az oroszra! Már-már természetes módon ezt a menetet sem kaptuk meg! Így keserűen és tehetetlenül, de vesztesen hagytuk el a szorítót! Norbitól elvették a mérkőzést!"


Jött Fábián Kristóf meccse a török Rahman Germi ellen. Kristóf rögtön az elején terelni kezdte a törököt, remekül védekezett, majd egyenesekkel, térdesekkel, testre mért toló rúgásokkal támadott. Az egész meccs során Kristóf kérlelhetetlenül ment előre, mindent szépen, nyugodtan előkészített. Helyén volt védekezése, pontosak voltak ellentámadásai és egyszerűen nem hagyta kibontakozni a törököt. Egy nagyon ösztönös, higgadt bunyót hozott, minden görcs és sallang nélkül. Egyértelműen vitt minden menetet!


Bányász Adrián szövetségi kapitány így nyilatkozott az ütközetről*: "-71 kg-ban Fábián Kristóf, - aki Spéth Norbert csapattársa -, Norbi meccsét látva felháborodva dobta be magát a török versenyző elleni küzdelembe és esélyt sem adva roppant határozott és szigorú bunyóval magas pontkülönbséggel eltávolította útjából a törököt. Irány a döntő!"


Hátra volt még Bereczki Dominik meccse, aki a belorusz Mikita Shostakot kapta táncpartneréül! Természetesen már csak előzmények kapcsán sem maradhattak le ők sem a tempó terén, így igen komolyan bekezdtek! Oda-vissza akciók után többször is a köteleknél kötöttek ki, de ezen túl elég kiegyenlítetten teltek az elején másodpercek.


Az első végére azonban a meccs tempójának diktálását a belorusz kezdte átvenni és a másodikat is ő kezdte agresszívabban. Változatosan támadott és amint megtalálta a megfelelő távot, ritmust, szorgalmasan kezdte gyűjteni a pontokat. Elkapott rúgás után köríves fejre, könyök, klincs, pörgő technikák – volt minden. A másodikban már lehetett látni egyértelműen, hogy a belorusz vezet.


Sajnos a harmadikban sem tudtunk fordítani, sőt. Vagy a forma-időzítés nem sikerült, vagy betegség nehezíthette dolgát, de Bereczki Dominik úgy tűnt elkészült erejével. Szinte teljes passzivitásba vonult, egy ponton pedig – bár ez kissé furcsa volt még visszajátszásról is - még rá is számoltak. A menet a köteleknél ért véget. Sajnos nem volt vitás, Mikita Shostak egyhangúan nyerte a találkozót.


Bányász Adrián szövetségi kapitány meglátásai a találkozóról*: "-75 kg-ban Bereczki Dominik egy belorusz harcossal találta magát szembe!A nagy iram és az erő különbség kissé megzavarta a magyart és a roppant kemény belorusz pontozással nyerte a mérkőzést!"


A szövetségi kapitány szavait Facebook oldaláról vettük, melyet ITT találtok.

A B ring tegnapi meccseit itt nézhetitek vissza:

https://www.youtube.com/watch?v=faca4YK9YSY

A mai mérkőzéseket pedig majd itt követhetitek nyomon, délután 3-tól:

https://www.youtube.com/watch?v=h7P0e0n64EA