Hurrikán után - interjú Enriko Kehl

Enriko_Kehl_interju_header


A kickbox szerelmeseinek, a K-1 rajongóinak egészen biztosan nem kell bemutatni részletesebben a német hurrikánt, Enriko Kehl-t. A 23 éves Kehl 2009-ben vált profivá, meghatározó jelentőségű küzdelmét azonban 2013 vége felé vívta, amikor is a K-1 World MAX tornát megnyerte, de fiatal kora ellenére 46 mérkőzés, öt komoly cím van már a háta mögött és kétszer találkozott már a legendás Buakaw Banchamekkel is, valamint legutóbb egy igen szép mérkőzést produkált Giorgio Petrosyan ellen. Az ellenfelem.hu a kezdetekről, napi rutinjáról, edzéseiről és egyebekről faggatta a német sztárt! Következzen Enriko Kehl!


ellenfelem.hu: - Hogyan, mikor kezdtél küzdősporttal foglalkozni?


Enriko Kehl: - Hat évesen kezdtem a bátyámmal, Jurival. Eredetileg kung-fu-val ill Wu-shu-val kezdtünk, de aztán pár év múlva az edzőnk muay thai-ra váltott, mi pedig követtük őt.


e: - Hogy reagált a család, a rokonok, a barátaid?


EK: - Az elejétől fogva a bátyámmal edzettem, apánk pedig nagyon sokat segített. Minden nap ő vitt minket az edzésre és most is ott van velünk mindig a ring mellett, amikor harcolunk. Úgyhogy apánk nagyon fontos szerepet játszott a karrierünk szempontjából.


e: - Azonnal beleszeretél a sportba? Tudtad rögtön, hogy megtaláltad, amit kerestél?


EK: - Igen, azonnal. A bátyám már az én első meccsem előtt már harcolt és ez is nagyon motivált, hogy keményebben edzzek. Együtt kezdtünk edzeni, egyre keményebben.


e: - Hogy néz ki a reggeli rutinod? Van ilyen?


EK: - Igazából nincs reggeli rutinom, mert teljes idős állásom van. Rendőrként dolgozom, szóval nagyon rugalmasan kell hozzáállnom a dolgaimhoz és munka előtt és/vagy után edzenem. Nem könnyű, de ha a legjobb akarsz lenni, akkor az olyan dolgoknak, mint a partizás vagy a haverokkal történő lógásnak várnia kell.


e: - Kivel edzel manapság főképp? Szoktál utazni edzőtáborok kapcsán?


EK: - A munkám miatt nem sok edzőtáborra jut időm, de ha van pár napom, ami szabad, akkor meg szoktam látogatni termeket Németországban és néha Hollandiában is, hogy a legjobbakkal edzhessek és fejlődjek.


e: - Sokat tanulmányozod az ellenfeleidet vagy csak pár kulcsfontosságú dolgot próbálsz észrevenni és inkább magadra koncentrálsz?


EK: - Igazából a csapatom tanulmányozza az ellenfeleimet és a felkészülésembe beépítik a dolgokat, a megfigyeltek köré építve az edzéseket. Nagyon jó csapatom van és teljes mértékben megbízom bennük, hogy jó munkát végeznek.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="5702,5701,5700,5703,5699,5705"]

e: - Hogy állsz a mentális oldalával a dolgoknak? Dolgozol esetleg szakemberrel ilyeneken?


EK: - Amint említettem, egy nagyon jó, nagyon erős csapat áll mögöttem. De a családom is mindig ott van, mindig számíthatok rájuk.


e: - Elég komoly harcosokkal csaptál már össze, de két név így is kiemelkedik a listáról. Milyen volt a harc belülről Buakaw és Giorgio Petrosyan ellen?


EK: - Mindig azt szoktam mondani, hogy ha a legjobb akarsz lenni, a legjobbakkal kell harcolnod. Igazából nem számít, hogy kivel harcolok. Minden ellenfelemre nagyon oda kell figyelnem, rá kell fókuszálnom, mert ezen a szinten már mindenki nagyon erős és veszélyes.


e: - Össze tudnád foglalni, hogy mire tanított meg a sport, mit adott neked?


EK: - Azt, hogy légy önmagad és tisztelj mindenkit. Soha se feledd, hogy kik a barátaid, a családod!


e: - Milyen tanácsot adnál a fiatal, feltörekvő harcosoknak?


EK: - Figyelj oda a barátaidra, a családodra, a munkádra, az edzésre. Mindenre. Légy ember, ne csak egy bunyós.