Kovács Alexandra országos bajnok!

A  Kismészáros Kempo SE versenyzője, Kovács Alexandra a hétvégén, Székesfehérváron rendezett ZBK Felnőtt Országos Bajnokságon négy aranyat és egy bronzérmet gyűjtött be. Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjátok, melyben a versenyről, a felkészülésről és kapcsolódó gondolatairól olvashattok!


Kovács Alexandra


Hétvégén lezajlott a Zen Bu Kan Kempo Országos Bajnokság, ami a legfontosabb kempo verseny, ugyanis itt van lehetőség a legtöbb pont szerzésére a válogatottba kerüléshez. Ennek megfelelően nagyon keményen készültünk Palotás Ferenc és Kárászi Balázs mesterekkel a megelőző hetekben. A felkészülés igen összetett volt, mivel öt versenyszámban is eredményesen szerettem volna szerepelni.


A verseny technikai számokkal kezdődött, a szinkron majd az egyéni formagyakorlattal. Különösen új élmény volt számomra, hogy edzőmmel, Fecó sensei-el formagyakorlatozhattam. Rengeteget készültünk és nagy örömünkre a sok gyakorlás meghozta gyümölcsét, hiszen mi állhattunk a dobogó legtetején. Az egyéni formagyakorlatommal harmadik helyet értem el tapasztalt ellenfeleimmel szemben, de folyamatosan azon vagyok, hogy ez változzon.


Kovács Alexandra


A technikai számokat a küzdelmi - no gi majd gi földharc – versenyszámok követték, amelyekben ellenfeleim kopogtatásával első helyen végezhettem. Úgy érzem a földharc az amiben a legjobban otthon érzem magam, sokkal biztosabbnak érzem a technikáimat itt, mint bunyóban. Természetesen ettől még bőven van mit tanulnom, de tény, hogy sokkal kevesebb időm jut a földharcra az ütés-rúgás gyakorlása mellett, amire az utóbbi időben igen nagy hangsúlyt fektetek, mégis magabiztosabb vagyok földön, mint állásban.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=uDcssCL2oEc&w=560&h=315]


A földharcok után az utolsó megmérettetés A viadalban várt rám - ami egy full-kontakt versenyszám földrevitellel és földharccal – ahol két remek ellenféllel küzdhettem meg a menetek során. Az első meccsen sok begyakorolt technikát sikerült alkalmaznom, főleg azok közül, melyek segítségével közel kerültem ellenfelemhez és lehetőségem volt a közelharcra illetve földre-vitelre, majd a második menetben kopogtatás megvalósításához.


A második meccsen nem tudom, hogy a fáradtságnak tudható-e be, de valamiért sokkal lassabban lendültem bele a bunyóba, még a második menetben sem indítottam annyi akciót, amennyit kellett volna. Ugyan vezettem, de nem lehettem nyugodt. Ellenfelem jól tartotta a távolságot, nehezen tudtam közel kerülni. Csak a harmadik menetben sikerült felpörögnöm annyira, hogy a távolságot lopva bemenjek és térd technikákat alkalmazzak majd földre-vitel után kopogtatással befejezzem a küzdelmet. Így négy arany-, egy bronzéremmel és rengeteg tapasztalattal zártam a napot.


Remélem elegendő pontot értem el ahhoz, hogy jövőre is a Zen Bu Kan Kempo válogatott tagja lehessek, hisz ez nagy megtiszteltetés számomra.


Eredményes felkészülésem nem jöhetett volna létre Palotás Ferenc és Kárászi Balázs mesterek nélkül, és persze köszönöm a protein-vitamin.hu-nak a támogatást, és az ellenfelem.hu-nak a lehetőséget! ;)