XXI. Kick-Box Világkupa - 277 magyar érem!

Az ünnepi hétvégébe nyúlóan rendezték Szegeden a XXI. Kick-Box Világkupát, ahol összesen 20 ország - köztük Magyarország - sportolói képviseltették magukat. 


111879


A szegedi Városi Sportcsarnok küzdőterén felállított 4 tatamin és 2 ringben péntektől zajlottak az események a különböző korosztályokban, súlycsoportokban és szabályrendszerekben. A pénteki selejtezők után szombaton már az elődöntőkön volt a sor, míg a zárónapon, vasárnap a döntő küzdelmei során izgulhattunk egész nap a magyar versenyzőkért, akik számszerint 312-en képviselték hazánkat!


Csapatokra lebontva olyan neves együttesek képviselték hazánkat, mint a világ legjobb kick-box klubjának megválasztott Halker-Király Team, a Debreczeni Team, a Titán SE, az Esztergomi Kick-Box SE, de a Szigetszentmiklós-Tököl SE is képviseltette magát 17 versenyzővel.


Versenyzők tekintetében sem volt okunk panaszra, hiszen a teljesség igénye nélkül láthattuk Görbics Gábort (aki sajnos hamar búcsúzott a küzdelmektől), Laszák Zoltánt, Brunner Boglárkát, Géczei Róbertet,  Bakacs Dezsőt, Jóni Mátét, Vásony Mártont, és többek közt Balajti Biankát is.


A XXI. Kick-Box Világkupa szombati napján már szerkesztőségünk is jelen volt, és nyugodtan állíthatjuk, hogy az első pillanattól kezdve szembetűnően profi szervezéssel találkoztunk. A küzdelmek mind a 6 helyszínen rendkívül gördülékenyen haladtak.


A magas színvonalhoz igazodott a versenyzők teljesítménye is, biztosítva, hogy a vasárnapi döntőkben is legyen miért izgulnunk.




[caption id="attachment_6181" align="aligncenter" width="550"]10156135_816386605119328_2067790542245267617_n fotó: XLSport[/caption]

A 312 magyar induló végül 83 arany-, 83 ezüst-, és 111 bronzérmet gyűjtött be. 


A magyar klubok közül a Halker-Király Team végzett az élen, 17 arany-, 7 ezüst-, és 11 bronzéremmel zárt a csepeli együttes, de a Debreczeni Team 13/13/7-es mérlege is igazán dicséretre méltó!


Full contact és K-1 kategóriákban olyan magyar versenyzők állhattak a dobogó legfelső fokán, mint például Laszák Zoltán (aki ezzel a Szigetszentmiklós-Tököl SE sportegyesület 9. aranyérmét szerezte meg), Brunner Boglárka és Bordás Annamária, Jóni Máté, a 65 kg-ban diadalmaskodó Wágner Vivien és a súlykategóriájában hatodszor győzedelmeskedő Habash Antoine. Rajtuk kívül érmet szerzett még Géczei Róbert és Bakacs Dezső is.


A Titán SE csapata egyébként 3 arany és 3 ezüstéremmel zárta a XXI. Szegedi Világkupát. Brunner Boglárka mellett dr. Megyeri Csilla is dobogós helyet hozott a csapatnak, hiszen egy nagyon kemény és szoros meccsen az ezüst éremig jutott full-contact 56 kg-ban.


Bitó Arnold két Világkupa ezüstöt tudott hozni a csapatnak, egyet light-contact, egyet pedig kick-light kategóriában, Gács Kristóf pedig két arany Világkupa serleggel térhetett haza, melyeket a light-contact és kick-light kategóriákban söpört be.


Az Esztergomi Kick-box SE 11 aranyéremmel, 13 ezüsttel és 5 bronzéremmel zárta a rangos versenyt, a Szigetszentmiklós-Tököl SE világbajnokán, Wágner Vivienen kívül Olajos Enikő is Világkupa aranyéremmel tért vissza a legjobbak közé, hosszú sérülése után.


Kick-Box Világkupa - Rehák György, Habash Antoine-val


Az Energy Gym-ből Priskin Nikolett junior 1, K-1 -60 kg kategóriában I. helyezést, Papp József junior kick-light -63 kg-ban 3. helyet értek el, Petrina Pál a felnőtt low-kick 60 kg-os kategória 3. helyét hódította el, míg Géczei Róbert a felnőtt K-1. 63,5 kg kategóriában lett 2., Kürti Bonita pedig a cadett 2. light-contact 55 kg-os kategóriában I., a kick-light kategóriában pedig 3. helyezett lett.


A majd 800 versenyzőt felvonultató rendezvényről a Rácz Kickboxing Team is szép eredményekkel, 2 ezüstéremmel, 2 bronzéremmel és egy V. helyezéssel térhetett haza. Korcsok Nikolett a Cadett I. 42 kg-os Light contact kategóriában II. helyezett lett, Vinis Péter Junior 79 kg. Kick-Light-ban a II. helyet szerezte meg, Nagy Tamás Cadett I. Light-contactban lett III., Fekete Anita a Cadett II. Kick-Light III. helyét hódította el és Erdei Benjámin a Cadett I. Kick-Light kategóriában az V. helyezést érte el.


A három napos világversenyt összesítve a nemzetek rangsorában Magyarország nyerte, 277 érmet gyűjtve!


A szegedi Kick-Box Világkupa sportdiplomáciai szempontból is fontos volt a magyar kick-box sport számára, hiszen a helyszínen tekintette meg a küzdelmeket Salim Kayicii, a Nemzetközi Kick-Box Szövetség (WAKO) ügyvezető elnöke és Borislav Pelevic, a WAKO Europe elnöke is.



Szerkesztőségünk köszönettel tartozik a helyszínen nyújtott segítségért Juhász Gábor versenyigazgatónak, a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnökének, és Kosiba Barbarának, a Magyar Kick-box Szakszövetség titkárának. A magyar versenyzőknek pedig természetesen gratulálunk!




[gallery type="slideshow" link="none" ids="6192,6193,6194,6195,6196,6197,6198,6199,6200,6201" orderby="rand"]