Szellő Imre TKO győzelme Kecskeméten

szelloimre

Harmadik tavaszi élő televíziós bokszgáláját rendezte a Ferobox Event, melyre a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban került sor.


A remek hangulatú bokszgálán Laki Róbert (9-0-1) és Nagy „Lütyő” Imre (11-7) csapott össze a pehelysúlyú Magyar-bajnoki címért. A párharc a kecskemétiek kitűnősége „szájíze” szerint alakult, hiszen szentesi riválisa a meccs legnagyobb részében nem tudta elég nagy nyomás alá helyezni, így a képzettebb Laki remek ütésekkel, kiváló kombinációkkal fogadhatta. Nagy testen és fejen is hatalmas ütéseket hordott ki, de nem adta fel, s az utolsó menetben egy huszáros hajrával igyekezett fordítani. A tíz eseménydús menet alapján a pontozóbírók egységesen 99-91 arányban Laki Róbertet jelölték meg győztesnek, megérdemelten, aki a mérkőzésvezetőtől, illetve Győryné Tóth Zsuzsannától, a MÖSZ Hivatásos Tagozatának vezetőjétől vehette át a magyar bajnoki övet.


Szellő Imre (7-0) a Csehországban élő kubai Miguel Velozo (17-3-2) ellen lépett szorítóba Kecskeméten, amely küzdelem előzetesen sem ígérkezett sétagaloppnak, hiszen az ellenfélről köztudott, hogy egy kiváló képességű, fordított alapállású bunyós. A Ferobox Event cirkálósúlyú klasszisa eleinte nem is találta a ritmust Velozo ellen, de aztán rendezte a mozgását, és a 6. menetben előbb megrendítette, majd több ütéssel padlóra küldte ellenfelét. Velozo ugyan felállt, de kábult állapotát látva Flórián Béla mérkőzésvezető beszüntette az összecsapást. Fantasztikus befejezés volt a korábbi amatőr klasszistól.


Kiváló küzdelmet hozott Bogdán „Golyó” Zsolt (10-0) és a korábbi Európa-bajnok Jean Marc Monrose (27-9) tíz menetes nehézsúlyú mérkőzése is. A párharc során Bogdán volt az aktívabb, de a két hasonló stílusú bunyós szoros, látványos küzdelmet vívott, ahol sok szép találatnak tapsolhatott a publikum. Összességében a győzelemért több energiát mozgósító, a hajrában vállsérülést szenvedő magyar ökölvívó megérdemelten, egyhangú pontozással (97-93, 97-93 és 97-94) nyerte a címmérkőzést.


A Ferobox Event utolsó tavaszi gálája ismét kiváló propagandája volt a profi ökölvívásnak, ahol a vállalkozás bunyósai újfent bizonyították, hogy erős külföldi riválisokkal szemben is megállják a helyüket.


/forrás: ferobox/