II. Vikker Dániel Emlékverseny - Beszámoló

Második alkalommal tisztelegtek Kecelen a tavaly tragikusan elhunyt Vikker Dániel emléke előtt. A tiszteletére rendezett gála beszámolóját Vancsik Nándor, a gála szervezője és a Bács-Team vezetője jóvoltából olvashatjátok.




[caption id="attachment_5961" align="aligncenter" width="550"]13396_786996151385485_8207087746559624939_n fotó: KareszFoto[/caption]


Május 9-én ismét a küzdősport rajongók töltötték meg a keceli Sportcsarnokot, ekkor rendeztük ugyanis a II. Vikker Dániel Emlékversenyt.

10 mérkőzést izgulhatott végig a lelkes közönség. A gála első perceit követően bemutató grappling valamint kyokushin mérkőzések zajlottak a küzdőtéren.

Gyermek bemutató mérkőzés keretében Vancsik Lúcia valamint Sendula Richárd kyokhusin szabályrendszerben adtak számot tudásukról. Ezt követte Vancsik Domán és Farkas Filip látványos küzdelme, ugyancsak megmaradva a bemutató mérkőzés jellegénél. Deli Kristóf és Farkas Ferenc szintén a grappling szabályrendszerben indultak No-Gi kategóriában, mérkőzésüket pedig Berkes László Mester a Global Grappling egyik alapítójának szakmai kommentálása mellet élvezhette a közönség. A sort végül Vancsik Lúcia és Greksa Martin párharca zárta.

Ezt követően az ifjúsági korosztály lépett a kötelek közé, itt Horváth Gergely valamint Ármán Gergő illetve Schnürlein Henrik és Monori Attila -75 kilógrammos küzdelmét kísérhette figyelemmel a nézőközönség. A bemutató mérkőzések sorát végül egy ifjú női páros zárta, a soltvadkerti Lenhardt Lívia és a szegedi Bertalan Dzsesszika próbált egymáson fogást találni és ezzel ellenfelét feladásra bírni.


A bemutató mérkőzések után a küzdelmek terén egy kis szünet következett. Vancsik Nándor a Bács-Team vezetőedzője ajándékot adott át ifj. Perutek János ringspíkernek, hiszen immáron ez volt a 10-ik alkalom, hogy hangjával, lelkes bíztatásával Ő hozza lázba a rendezvény közönségét. Ezt követően Hasziló Ferenc Kecel város polgármesterének ünnepi beszéde hangzott el. A protokolláris formaságok után azonban már csakis a kiélezett küzdelmeké volt a főszerep.



[caption id="attachment_5963" align="aligncenter" width="500"]11265221_787351364683297_2033122448174556181_n fotó: KareszFoto[/caption]

Zsíros Csaba és Gerzsenyi Zsolt összecsapását követően, egy helyi versenyzőnek szurkolhattak, hiszen a keceli Flaisz Zoltán nevét, már nem először láthattuk a versenyzői párosítások listáján. Ezen az estén azonban ellenfele Hajnali Zoltán- Palotai Attila tanítványa Kecskemétről jobbnak bizonyult és Vancsik Nándor leléptette versenyzőjét a küzdőtérről. Aggodalmát egy korábbi térdsérüléssel indokolta, mivel nem szerette volna, ha Zoltán hosszútávon kimaradna emiatt a versenysorozatok szériájából.

Horváth Árpád és Korsós Márk összecsapása a K-1 szabályrendszer szerelmeseinek kedvezett. A helyi és a kecskeméti Dühöngő Bikáktól érkező ellenfél Németh Ottó tanítványa, egyforma vehemenciával vetette bele magát a küzdelembe, nem törődve a vérző orr okozta fájdalommal. Végül kettejük párharca döntetlennel zárult. Horváth Ádám és a székesfehérvári Takács Attila vezette kempósok versenyzőjének Baritz Máténak az összecsapása volt a gála első legrövidebb mérkőzése, hiszen a keceli versenyző pár másodperccel a gongszó elhangzása után egy kínálkozó lehetőséget kihasználva karfeszítést alkalmazva feladásra kényszerítette ellenfelét.



Schneider János és Bajczán Péter a Baranya kempósok tanítványának Budai Richárdnak a küzdelme zárta az amatőr versenyzők sorát. Ők MMA szabályrendszerben, -71 kilogrammban mérkőztek meg egymással. Az estén részt vevő pontozóbírók véleménye alapján Schneider János bizonyult jobbnak, így az Ő karját lendítette magasba a ringben bíráskodó Kovács Attila. A profi versenyzők sorát a keceli Árvai Zsolt és a budapesti Marokházy Zsolt csapatába tartozó Eikel György K-1 szabályrendszerben zajló küzdelme nyitotta meg. Zsolt edzője Vancsik Nándor véleménye szerint olyan, mint egy gőzmozdony: lassan, nehézkesen indul be, majd zakatolva előrefelé utat tör magának. Ezen az estén ez egy döntetlenre ítélt mérkőzéshez volt elegendő.


A hölgyek is szerepet kaptak ezen az estén a profik mezőnyében, hiszen Vincze Lilla és Ignácz Melitta -60 kilógrammban, MMA szabályrendszerben csaptak össze ebben a cseppet sem nevezhető nőies sportágban. Kettejük küzdelmét a higgadtság, a megfontolt, józanész diktálta küzdelem jellemezte és végül mindez eredményhez is vezetett, hiszen egy gyönyörűen kivitelezett karfeszítés után, megérdemelten lendítették Lilla kezét győzelmének jeléül a magasba. A nyíregyházázi Gönczi Team valamint a Bács-Team méltán büszke lehet „lányainak” teljesítményére.




[caption id="attachment_5965" align="aligncenter" width="550"]11218705_787355714682862_4849325206681153360_n fotó: KareszFotó[/caption]


A bajai Vidákovics Patrik és a Romániából az Energy Fight Clubból érkező Qatawneh Bogdán küzdelme az utolsó előtti K-1 szabályrendszerű mérkőzés volt az este folyamán. Patrik folyamatosan partiban volt ellenfelével. A gyönyörűen kivitelezett technikai megoldások, a pontot érő találatok végül meghozták számára a győzelmet. Ezzel mondhatni a hangulat már a tetőfokára hágott, hiszen megkezdődtek a nemzetközi szintű összecsapások. Nagy Arnold a Romániát képviselő klub vezetője összesen három versenyzőt hozott magával.


11206671_958461797519481_8304410326712192400_o


Imre Zsolt a helyiek egyik nagy kedvencének versenye méltán az este legnagyobb kérdésének számított. A versenyző folyamatosan az MMA szabályrendszer adta lehetőségekre összpontosított, ám ellenfele két nappal a gála előtt lemondta szereplését a versenyen. Zsolti ellenfél nélkül maradt, mert sem Magyarországon, sem pedig a szomszédos országokban nem találtak neki olyan ellenfelet, aki megfelelt volna a kritériumoknak. Egyetlen választása maradt, nevezetesen az, hogy kiáll egy Romániából érkező ellenféllel, ám Ő csakis K-1 szabályrendszerben volt hajlandó küzdeni Zsolttal. Megfelelő mérlegelés után végül a keceli harcos elfogadta az újonnan kialakult helyzetet és ennek tudatában lépett a kötelek közé. Összességében parádés összecsapás jellemezte kettejük párharcát, hiszen folyamatos volt az „adok-kapok” pillanata. Végül egy térdel fejre irányuló rúgással Zsolt olyan sérülést okozott Román ellenfelének, hogy a helyszínen dolgozó orvos nem engedte a mérkőzés további folytatását, így a keceli Imre Zsolt győzelmét lelkes ovációval fogadta a nézőközönség.




[caption id="attachment_5967" align="aligncenter" width="500"]11219350_787357298016037_2334539742883973756_n fotó: KareszFoto[/caption]



Végül egy MMA mérkőzés zárta a 2015-ös esztendő II. Vikker Dániel Emlékversenyét, hiszen Benkő László és Tamás Alin összecsapása volt az utolsó párosítás. Laci munkáját nagyban segíti birkózói múltja és ezt a tudását bőségesen kamatoztatta az este folyamán. Látványos dobások, ellentmondást nem tűrő földre kényszerítések után végül feladásra ösztökélte ellenfelét. Vancsik Nándor a Bács-Team vezetőedzőjének véleménye szerint egy sikeres szervezésű és lebonyolítású emlékgálán vannak túl. Rendkívül büszke a tanítványaira, akik egy nehéz és kitartó felkészülési időszakot zártak le ezzel a megmérettetéssel.


A résztvevő nézőszám pedig ékes bizonyítéka annak, hogy nemcsak a küzdősportot szerető közönség jelent meg ezen az estén, de azok is, akiknek fontos Dani emlékének megőrzése.