Ütközet után - Birics Tamás

Birics Tamásról a legutóbbi - Görbics Gábor - elleni mérkőzése óta nem sokat hallottunk, de az elmúlt hétvégén Tomi újra ringbe lépett! A mérkőzés után beszélgettünk vele.


birics


ellenfelem.hu: - Görbics Gábor elleni mérkőzésed óta ez volt az első meccsed. Szándékosan tartottál egy kis szünetet, vagy egyszerűen most jött olyan lehetőség,amira érdemes volt igent mondani?


Birics Tamás: - Pár héttel ezelőtt Bulgáriában lehetett volna meccsem, de oda mégsem engem választottak a szervezők. Nem terveztem a szünetet, mégis a Fight Night Hungary gála után hosszú ideig nagyjából csak az edzéseken való oktatással tartottam magamat szinten.


e.: - Milyen volt a mérkőzés belülről?


B.T.: - Tudtam, hogy bármi megtörténhet. Kétszer mérkőztem Thai ellenfél ellen és mindkét alkalommal K.O vereséget szenvedtem a rúgásaiktól. Hollandiában Paowarit Kay-tól a Sasiprapa Gym-ből és Szentendrén a MuaythaiMania 3-on Petaswin-tól kaptam ki.


Legutóbbi ellenfelemnél magasabb voltam, míg a súlya kicsivel neki volt több. 22 éves fiatal, aki 110 mérkőzéséből 90-et megnyert és ez alapján tőlem rutinosabbnak számított!


Láttam, hallottam, éreztem magam körül mindent. Rehák György, amit kért, szinte egyből meg tudtam csinálni. Sikerült megállítanom Phetcharint, mielőtt megmutathatta volna, hogy mire is képes igazából!


e.: - Vannak már konkrét terveid a közelgő időszakra?


B.T.: Konkrét terv nincsen. Edzéseimen megosztom a tapasztalataimat és kihasználom a lehetőséget, hogy a Re-Gym-ben, most egy igazi, nagyszerű thaiföldi edzőtől is tanulhatok!


e.: - Benedek Zsolt által megszületett a SuperKombat első magyar résztvevője és győztese. Várható esetleg,hogy Te is elmozdulsz valamelyik komolyabb európai szervezet irányába?


B.T.: - Gratulálok Benedek Zsoltnak és az Energy Gym-nek a győzelemhez.  A profi muaythai mérkőzések mindig érdekelnek, főleg ha külföldi és jó harcos ellen küzdhetek.  Mindegy, hogy melyik szervezet gáláján!


Köszönet edzőmnek és barátomnak Rehák Györgynek a felkészítését és a bizalmát!   Akik még kellettek ehhez a győzelemhez és akiknek szeretnék még köszönetet mondani: Vörös Rolandnak és Piyapong Taweemuang-nak, GymCityOffice-nak és Szöllős Iminek., RokkoGroup-nak, Dietz Gusztinak és Csigának, a Szentedre VSE-nek és mindenkinek, aki utazott miattam és szurkolt! :)  Köszönet Gerlémnek, aki elviselt, szeretett és segített.


e.: - Köszönjük és további sok sikert kívánunk!


https://www.youtube.com/watch?v=Ew1k836JfQQ