Jön a II. Vikker Dániel Emlékverseny

Vikker_Daniel_Emlekverseny2015_header


Május 9-én második alkalommal rendezik meg Kecelen a II. Vikker Dániel Emlékversenyt. A Bács-Team csapatából a már jól ismert profi versenyzők lépnek újra a kötelek közé, így a küzdősportot kedvelő közönség láthatja majd Imre Zsoltot, Benkő Lászlót, Árvai Zsoltot valamint Vincze Lillát is a szorítóban.


A második vonalat azok az ifjú tehetségek képviselik az esten, akik egész éves szorgalmukkal és kitartó munkájukkal bizonyították, hogy helyük van ezen a megmérettetésen, így megmutatja tudását Schneider János, Horváth Árpád, Horváth Ádám valamint Flaisz Zoltán is.


A gála ugyancsak profi színvonalú összecsapásának ígérkezik Vidákovics Patrik küzdelme, aki már jó pár alkalommal bizonyította, hogy helye van úgy a hazai, mint a nemzetközi küzdősport világában is. A harmadik vonalat ifjúsági, valamint junior korosztályú versenyzők képviselik, név szerint Lenhardt Lívia, Schnürlein Henrik és Horváth Gergely. Ők ezen az estén Grappling szabályrendszerben, úgynevezett bemutató mérkőzéssel várják a közönséget.


Nem marad el a felnövekvő nemzedék bemutatkozása sem, hiszen fellépnek a gyermek, illetve serdülő korosztályú versenyzők is, akik Kyokushin valamint Grappling szabályrendszerben bemutató mérkőzésekkel adnak számot eddig megszerzett tudásukról.


Nemzetközi szintű összecsapásokról is beszélhetünk, hiszen érkeznek ellenfelek Romániából, az Energy Fight Club képviseletében, Nagy Arnold vezetésével, így Benkő László, Imre Zsolt, Vidákovics Patrik esetében Magyar-Román küzdelmeket láthatunk majd.


Vikker_Daniel_Emlekverseny2015
Hazai versenyzők érkeznek majd Kecskemétről, Németh Ottó vezetésével, de tiszteletét teszik a székesfehérvári Kempósok is, Takács Attila irányításával. Ott lesznek a Baranya Kempósok, élen Bajczán Péter vezető edzővel, de ismét elfogadta a meghívást a nyíregyházi Gönczi Team csapata is! Végül, de nem utolsó sorban pedig Budapestről Marokházi Zsolt érkezik, küzdeni akaró fiataljaival.


A Bács Team számára óriási megtiszteltetés, hogy részt vesz az eseményen Shihan Furkó Kálmán 7 danos karate mester is, a magyar Kyokushin Karate megalapítója, valamint a Global Grappling megalapítója, Berkes László, Fekete Sándor mesterek, illetve Kovács Gábor mester, a szervezet főbírája is.


Az összecsapások a Kyokushin, a Grappling, valamint a K-1 szabályrendszerben fognak zajlani. A főszervező Vancsik Nándor külön hangsúlyozta, hogy egyik stílusirányzatot vagy szervezetet sem szeretné külön kiemelni, avagy előnyben részesíteni, hiszen ez a rendezvény a küzdősportot szeretőket hivatott egy estére összekovácsolni. Évről-évre tapasztalható, hogy a környező településeken, nagyobb városokban népes rajongó tábora alakult ki a küzdősportok eme világának.


A cél egyedül az, hogy ezen az estén lehetőséget adjanak arra, hogy a fiatal tehetségek számot adhassanak megszerzett tudásukról.


Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ez az esemény Vikker Dániel neve és emléke előtt tiszteleg, aki mindig is a csapat oszlopos tagja volt és az is marad az idők végezetéig. Egy kiváló versenyző, zseniális tehetség Ő, aki hatalmas űrt hagyott maga után a csapat életében. Emlékét, szellemiségét példás emberi mivoltát sosem feledhetjük.


Az esemény helyszíne: Kecel Városi Sportcsarnok
Kapunyitás: 18 órától
Küzdelmek: 19 órától


http://www.youtube.com/watch?v=iY6ArdeemOs