Taroltak a sárosdiak az Országos Bajnokságon

levaiob


Több mint száz harcművész mérette meg magát a Zen Bu Kan Kempo Felnőtt Országos Bajnokságon, Székesfehérváron.


A klubok közül az első helyen a Sárosdi Kempo SE végzett 12 arany, 11 ezüst, 5 bronzéremmel, a második a Baranya Kempo SE lett 8 arany, 7 ezüst, 7 bronzéremmel, míg a harmadik helyezést az A Klub szerezte meg 8 arany, 5 ezüst és 5 bronzéremmel. A részletes eredmények ITT olvashatók.

A résztvevők változatos számokban mérhették össze erejüket: formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, szinkron formagyakorlat, önvédelem, földharc (gi és no-gi), B-viadal, A-viadal, pusztakezes viadal, és MMA szabályrendszerekben mutathatták meg tudásukat.


Hanshi Lévai László (8.Dan) kiemelte, hogy az évente megrendezésre kerülő felnőtt országos bajnokság azért is mérföldkő, mert itt zárt rendszerben, azonos szabályokkal küzdhetnek meg egymással a Zen Bu Kan Sportági Szövetség kempósai.


- A felnőtt 2015 évi válogatottnak egy fontos állomása volt a mostani verseny, hiszen az itt megszerzett pontok duplán számítanak – mondta a verseny egyik szervezője, Márhoffer Márton.


- Nívós küzdelmeket láthattunk, nagyon meg vagyok elégedve a versenyzők felkészültségével - hangsúlyozza  Kyoshi Takács Attila, aki hozzátette: külön köszöni a Zen Bu Kan Sportági Szövetség, valamint az Alba Regia SC támogatását, akik segítsége nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény.


 forrás: Zen Bu Kan Kempo