Shidokan Karate VB-n szerepelt a Bács-Team

Egy héttel a Kecelen megrendezett II. Vikker Dániel Emlékverseny után újabb megmérettetés előtt álltak a Bács-Team versenyzői. Vidákovics Patrikkal és Imre Zsolttal a soraikban a Shidokan Karate Világbajnokságon indultak Vancsik Nándor tanítványai. Alább a csapatvezető összegzését olvashatjátok.




[caption id="attachment_6035" align="aligncenter" width="550"]bacsshidokan fotó: Vancsik Nándor[/caption]

Ez a hétvége sem volt eseménytelen a Bács-Team harcosai számára, hiszen Pestszentimrén Shidokan Karate Világbajnokságon vettek részt. A föld szinte minden tájáról neveztek versenyzők , így például érkeztek sportolók Ukrajnából, Németországból, Atlantából, Mongóliából, illetve Lengyelországból, de még hosszasan sorolhatnánk a listáját azon országoknak akik elfogadták a meghívást erre a megmérettetésre. A szabályok szerint nem volt megengedett a földharc technikák alkalmazása, mivel az utolsó pillanatban a főbíró eltörölte ezt a lehetőséget.
Csapatunkból a küzdelmek sorát Benkő László nyitotta, akinek ukrán ellenféllel kellett megküzdenie. A bírók pontozása alapján azonban Laci 10-9-re ez alkalommal elveszítette a mérkőzést. Vidákovics Patriknak egy nála 10 kilóval nehezebb ukrán ellenféllel kellett farkasszemet néznie. Ez a súlybeli különbség végül az ellenfél javára hozta a pontokat és Patrik kiesett a selejtezőből.


Imre Zsolt egy Franciaországból érkezett harcos ellen került a szorítóba, folyamatos adok- kapok után a kétszer három percig tartó meccs végén azonban az ellenfél kezét lendítették a magasba. Zsolt annak tudatában vállalta a világbajnokságon való részvételt, hogy a múlt héten rendezett II. Vikker Dániel Emlékversenyen bordarepedést szenvedett. Schneider Jánosnak szintén francia nemzetiségű ellenfél jutott, aki a harmadik perc végén megnyerte kettejük párharcát.



Horváth Ádámnak egy bosnyák harcos jutott a selejtezőben, akit kevesebb mint húsz másodperc után ütéseivel szó szerint a földre kényszeríttet. Ezt követően a döntőbe kerülésért egy francia- magyar összecsapást izgulhatott végig a világbajnokság nézőközönsége. Ádám nagy lendülettel vetette magát bele a küzdelembe, de végül ellenfele jobbnak bizonyult. Összességében minden dicséret megilleti a fiúkat, hiszen egy héttel ezelőtt helyt álltak a keceli gálán.


Gratulálunk Imre Zsoltnak és Horváth Ádámnak a bronzérmet jelentő harmadik hely megszerzéséért!