Laszák Zoltán - Világkupa után, kihívások előtt

Laszák Zoltán

Az Ausztria Classic WAKO Kick-box Világ Kupa egy több, mint 20 éve megrendezésre kerülő verseny, melyre idén is 2000 versenyzőt meghaladó, hadseregnyi harcos nevezett. Magyarországról is több klub, közel 100 versenyző vette fel a kesztyűt, hogy a világ legjobbjaival megküzdjön.


A küzdelmek döntően 32-es és 16-os táblákról indultak. A pointfighting szabályrendszerben az utóbbi években már megszokottnak nevezhető módon arattak a magyarok. A békéscsabai és csepeli versenyzők szinte minden kategóriában dobogóra állhattak. A válogatott tag Laszák Zoltán Eb és Vb érmeinek számát is szeretné idén gyarapítani és természetesen ide is éremesélyesként érkezett. Nem véletlenül reménykedtek rajongói, csapata és edzője, Gnyálin István, hiszen Zoli magabiztos győzelmeket aratva, a horvátországi Európa kupa megnyerése után a Világkupát is elhódította!


Zoli az utóbbi időszak történéseiről, a felkészülési időszakról, a versenyről és feszített tempójáról beszélt nekünk. Következzenek Zoli szavai!


"A versenyt megelőző időszak nem volt éppen akadálymentes, hiszen a felkészülésemet nehezítette egy bordasérülés, ami miatt a Fight Night Hungary 2-re kiírt, Szűcs Barnabás elleni mérkőzésemet is vissza kellett mondanunk, emellett az egyetemen is ellátnak bőven feladattal, ami rengeteg időt vesz el a regenerálódástól.


A hátráltató tényezők ellenére nagyon vártam, hogy ringbe léphessek, és jó formában, nagy harci kedvvel küzdöttem végig. Két mérkőzésem volt a versenyen és mindkettőt szombaton vívtam, körül-belül négy óra különbséggel.


Az első meccsen egy viszonylag jó kezű német ellenfelem volt. Egy kicsit zavart, hogy csúszott a ring felülete, ami nem túl előnyös az én sok rúgással operáló taktikámhoz, de végül sikerült egyértelmű 3:0 arányú pontozással győzedelmeskednem.


A döntőben egy fiatal cseh fiúval küzdöttem, aki legalább egy fejjel magasabb volt nálam és emellett fizikálisan is meglehetősen erős volt. A mérkőzést sikerült nagyon jól felépítenem és percről-percre, menetről-menetre egyre jobban élveztem és egyre változatosabb, eredményes megoldásokat alkalmaztam. Az utolsó menetben sikerült eladnom egy nagyon jó tempójú lábsöprést, majd egy jobb horog után rászámoltak ellenfelemre és zárásként elhelyeztem a fején egy ugró-fordulórúgást is.


Összességében nagyon élveztem a versenyt és érzem azt is, hogy kezdek egyre jobb formába lendülni. Köszönöm a felkészítést és támogatást mesteremnek, Gnyálin Istvánnak!


A következő verseny a Szegedi Világkupa lesz, addig sok edzésen, edzőmeccsen és egy edzőtáboron keresztül vezet az út. Emellett bízom benne, hogy lesz lehetőségem gálamérkőzéseket is vívni!


A versenyen egyébként nagyon szépen teljesítettek a magyar full contactosok, győzött: Brunner Boglárka, Elszaszer Dávid és Novák Jenő, második lett: Görbics Gábor, harmadik: Buják Tamás, dr. Megyeri Csilla.


Az egyesületünkből, a Szigetszentmiklós-Tököl SE-ből négyen győztünk: Elszaszer Dávid (71kg) és én full contactban, az ebben az évben juniorok táborába lépő és egy súlycsoporttal feljebb, 60kg-ban versenyző Farkas Julianna (light contact junior 60 kg), Fésű Lajos (light contact C2 57 kg).


[gallery type="slideshow" link="none" ids="5621,5622,5623"]