Nehéz meccsen van túl Szellő Imre

A Ferobox Event péntek esti kecskeméti bokszgáláján remek küzdelmeket láthatott a publikum, mely esemény egyik fénypontja Szellő Imre összecsapása volt.


szelloimre


A cirkálósúly hazai uralkodója a Csehországban élő, kubai Miguel Velozóval (17-4-2) csapott össze, melyet a lassan belelendülő magyar bunyós a 6. menetben idő előtt nyert meg. Nem volt egyszerű mérkőzés Szellő számára a kecskeméti fellépés, hiszen a kubai remek formában, motiváltan küzdött.
„Talán kívülről nem is látszott annyira nehéznek, mint azt a ringen belül megéltem” – értékelt Szellő. „Borzasztó nehéz volt, hiszen a korábbi meccsei alapján nem ilyen ellenfélre készültem. Meglepett a mostani küzdőstílusa, nem erre számítottam. Az első menetekben végig le voltam maradva fél ütemmel, egyszerűen nem működtek azok a dolgok, amire készültünk ellene. Szerencsére a sarkom segítségével, tanácsaival, ahol Bandi bá mellett már Robi is ott volt, váltani tudtam, s végül csodálatosan fejeződött be a mérkőzés.”Kívülről úgy látszódott, hogy Velozo több kemény ütéssel meglepte a magyar klasszist. „Tényleg eltalált néhányszor, de nem éreztem az ütéseit, nem tudott megcsípni. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, mert egy ilyen jó, motivált, a győzelemért mindent megtevő bunyóssal lehet emlékezetes mérkőzéseket vívni. Velozo győzni akart, és voltak elképzelései, hogyan nyerheti meg a mérkőzést!”


Szellő előre tudta, hogy nem lesz sétagalopp a múlt pénteki párharc. „Ismertem korábbról is, bár még soha nem mérkőztünk. Ő is bokszolt a cseh extraligában, nem is eredménytelenül, nagy skalpokat szerzett, köztük korábbi magyar válogatott bunyósokat is legyőzött. A hagyományos amatőr tornát, a Cseh GP-t háromszor is megnyerte. Szóval már amatőrként is figyelemre méltó ökölvívó volt” – jelentette ki a ceglédi kedvenc.
Szellő Imre (7-0) tavasszal a Ferobox Event összes gáláján kötelek közé lépett, így kifejezetten erőltetett menetben építhette profi karrierjét. „Jó volt ez a pár hónap, hiszen három jónevű ellenfelet győztem le. Még ha nem is jelentettek mérföldkövet karrieremben, de kilométerkőnek tökéletesen megfeleltek, hiszen Jomardashvili, Ilie és Velozo is remek profi múlttal rendelkeznek, nemzetközileg ismertek. Összességében úgy gondolom jól teljesítettem a tavaszi szezonban, de persze van hova fejlődni.”


A 31 éves cirkálósúlyú versenyző igyekszik jól kihasználni a pihenőidejét, noha saját elhatározásából nem megy hosszabb szabadságra. „Ezen a héten pihenek csupán, de ez is egy családos, aktív hét lesz, és még egy amatőr versenyre is elkísérem a társakat. A jövő hét hétfőn, vagy kedden viszont elkezdem az edzéseket. Szeretnék egy másfél hónapos alapozást végigcsinálni, mert ősszel még jobb ellenfelek ellen, még jobb formában szeretnék szorítóba lépni és emlékezetes mérkőzésekkel kiszolgálni a szurkolókat!”