A sikerek útján - Bereczki Dominik!

Bereczki Dominik



Kis hazánk legnívósabb gáláin többször is láthatták már a küzdősportok rajongói, szerelmesei a 22 éves harcost, a Perfect Fight Club versenyzőjét, Bereczki Dominikot.

Többen gratulálhattak már neki, esetleg fényképezkedhettek is vele és válthattak a közvetlen bunyóssal pár szót. De ki is valójában Bereczki Dominik? Hogyan találkozott a sporttal és mik a tervei? Meséljen minderről ő maga! A sikerek útján - Bereczki Dominik!


Kövesd nálunk, az ellenfelem.hu-n nyomon kedvenc harcosaid pályáját, eredményeit! A sikerek útján - Bereczki Dominik!


ellenfelem.hu: - Mikor és hogy kerültél kapcsolatba a küzdősportokkal?


Bereczki Dominik: - Üdvözlöm a kedves olvasókat! 13 évesen ökölvívással kezdtem, amit nagyjából három évig csináltam hobbi szinten, de már akkor éreztem magamban az elhivatottságot a versenyzés felé. Mindig is érdekelt, hogy mihez lehet kezdeni láb illetve könyöktechnikával, így keltette fel az érdeklődésemet a MUAY THAI.


e: - Mi fogott meg leginkább a muay thai-ban, ami miatt végül mellette döntöttél?


BD: - Személyes véleményem az, hogy a küzdősportok közül a muay thai-ban vannak azok a leglátványosabb,legszebb támadási technikák amiket az emberi test képes alkalmazni. Nem véletlen hívják a nyolc végtag tudományának.




[caption id="attachment_11476" align="aligncenter" width="504"]Bereczki Dominik akcióban Akcióban /fotó: Bakondi Gábor, BGProduction/[/caption]

e: - Beszélnél egy kicsit a csapatodról, edződről nekünk?


BD: - Jó csapatban érzem magam,remek technikai oktatásban részesültem ez idő alatt Nagy Balázs és Rubin Olivér által, a csapattársaim is sokat segítenek nekem minden meccsre készülésem folyamán.


e: - Mióta versenyzel a Perfect Fight Club-nál?


BD: - 2010-ben volt az első muay-thai edzésem és 2012-13 óta csinálom versenyszerűen.


e: - Voltak olyan komolyabb sérüléseid edzés vagy meccs kapcsán, ami miatt hosszabb ideig kispadra kényszerültél? Ha igen, hogy élted meg ezt az időszakot és hogyan tudtál pozitív maradni fejben?


BD: - Eddig nem volt ilyenre példa és remélem nem is lesz!


e: - Kétszeres amatőr muaythai bajnok vagy /71kg, 75kg IFMA/, de K-1 magyar bajnok is voltál 75kg-ban. Melyik győzelemre, eredményedre vagy eddig a legbüszkébb és miért?


BD: - Eredménytől függetlenül büszke vagyok az eddigi küzdelmeimre, mert mindegyikkel több tapasztalatot szereztem és előrébb segített. Voltak persze olyan meccsek is, melyek után azt éreztem, hogy az adott teljesítménytől több van bennem.




[caption id="attachment_11475" align="aligncenter" width="504"]Bereczki Dominik Thaiföldön Thaiföldön[/caption]

e: - Tavaly Thaiföldet is megjártad. Mesélnél egy kicsit erről a kalandról?


BD: - Igen,egyik legjobb élményeim közé tartozik a Thaiföldi edzőtábor, ez a közel 3 hét napi 2 edzésből állt, sokat gyakoroltam az ottani thaiokkal ami nagy pluszt jelentett mind fizikális és mentális fejlődésben. Tervben van a visszaút.


e: - Ki vagy kik voltak Rád a legnagyobb hatással, kiktől tanultál a legtöbbet?


BD: - Sok harcos van akinek mozgása,technikája tetszik és merítek is belőle. (Hoost, Dekkers, Simpson, Petrosyan, Bonjasky és még sokan…)


e: - Mit adott Neked, ill. mi az, amire megtanított a sport?


BD: - Kitartás, becsület. Igaz, miszerint a sport az életre is nevel.


e: - Mikor és hol láthatunk téged legközelebb akcióban?


BD: - Március 12.-én, Mosonszolnokon, a Muay Thai Mania 10-en!


e: - Köszönjük, és sok sikert kívánunk Giannis Skordilis ellen az MTM10-en, de természetesen azon túl is!


BD: - Én köszönöm a lehetőséget!