Junior ökölvívó Európa-bajnokság Kaposváron

Junior ökölvívó Európa-bajnokság! Kaposvár lesz a házigazdája nyáron a junior ökölvívó EB-nek. Csötönyi Sándor szerint ez köszönhető többek közt a korábbi kiváló rendezéseknek.  Az esemény a sportág remek reklámja lehet.

Junior ökölvívó Európa-bajnokság

Az elmúlt években Keszthely volt a rendszeres helyszín, ezúttal azonban Kaposvár mellett döntöttek. „A helyi klub az elmúlt tíz évben hihetetlen eredményeket ért el, megérdemli az Eb-t. A feltételek adottak, a csarnok mellett színvonalas kollégium, uszoda és étterem is található, vagyis minden egy helyen. Nem ismeretlen a városnak ez a terep, komoly tradíciója van ott a boksznak, nagy versenyeket is rendeztek már. Emlékszem, én is bokszoltam ott fiatalként a színházban, be sem lehetett férni, annyian voltak.” 


Hiába lesz ez a nyolcadik világverseny itthon az elmúlt két évtizedben, a sportvezető azt nem merné kijelenteni, hogy rutinból megy a rendezés. „Mindig új feladatok vannak, folyamatosan változnak a szabályok. Ellenben az igaz, hogy a rendezőgárda már rutinos. Eddig mindegyik tornát magas színvonalon rendeztük, és büszke is vagyok a munkatársaimra. Ez a pályázatban is komoly fór volt.


Volt hátrány is: állami támogatást igényelni nem tudtak az európai szövetség sajátos rendszere miatt. Ugyanis csak az év elején szokás dönteni a versenyek helyszínéről, a támogatást addigra pedig már régen meg kellene igényelni – és ugye azt, „semmire” nem lehet. „Így a városnak és a szponzoroknak is jelentős összeggel kell hozzájárulniuk a rendezéshez. Tavaly a leány utánpótlás Eb-n harminchárom zsűritagnak a repülőjegyét és a napidíját kellett állni a szállítás, a szállás és az étkezés mellett.”


De a befektetett pénz maximálisan megtérül, hiszen kiváló reklámja lehet az Eb a sportágnak. „Sokat küzdünk azzal, hogy egy-két kivételtől eltekintve keveset szerepelünk a médiában. Ezért kell ekkora érdeklődést kiváltó eseményeket idehoznunk. Minden évben megpróbálkozunk vele, jövőre is így lesz, de még nem tudom, melyik versenyt pályázzuk meg. Addig is remélhetőleg nagyon sikeres Eb vár ránk.- nyilatkozta Csötönyi Sándor.


/teljes cikk az utanpotlassport.hu-n/


örökbefogadónap