Amerikából jöttem – Nánási Fatime

Rendszeres olvasóink bizonyára jól tudják, hogy a hazai eseményeken túl igyekszünk sportolóink külföldi eredményeiről és tapasztalatairól beszámolni. Nánási Fatime neve sem első alkalommal kerül ki portálunk hasábjaira. Ezúttal tengerentúli útjáról mesélt nekünk.

Fatime_harc


Nánási Fatime a Növényi Sportakadémia versenyzője több világversenyen is bizonyította már tehetségét. De ő is jól tudja, hogy a fejlődéshez a kemény munkán keresztül vezet az út, így csatlakozott Sárközi Robihoz és az Amerikába induló kis csapatához, hogy a többek közt Renzo Gracie csapatától tanulhasson. Az utazás tapasztalatait most néhány sorba össze is gyűjtötte nekünk:


"Úgy alakult, hogy egy kis időre ellátogathattunk Amerikába. Hatan indultunk útnak, ebből hárman voltunk versenyzők (Sárközi Robi, Makai Renátó és én). Először New Yorkban voltunk, ahol napi nem egy nem kettő edzésünk volt. Először az American Top Team csapatát említeném meg. A környezet, a hangulat, az edzők, a csapattagok, egyszerűen minden magával ragadott. Ott vegyesen voltak edzéseink a jitsutól egészen a muay-thai-ig. Edzhettünk Renzo Gracie csapatánál is, akik 1400-as létszámmal rendelkeznek. Renzo mérhetetlen kedvességgel és barátságával fogadott bennünket. Unokaöccse George Gracie tartotta nekünk az edzést, aki fekete övvel büszkélkedhet. New Yorkot nagyjából körbejártuk, rengeteg új élménnyel gazdagodhattunk.


Fatime_Renzo


Pár nappal később átutaztunk Californiába, Sacramentoba.


Ott benéztünk az Alpha Male csapatához, akiknek a létszáma kb. 500 fő, köztük UFC és Bellator harcosokkal. Szombaton Renátó léphetett ketrecbe a Gladiator Challenge rendezésében. Három meneten keresztül magas fölényben volt fekete öves ellenfele ellen. Végül Renátó pontozással győzött, így az utunk befejezése is hibátlanra sikerült.


Fatime_UFC_Gym


Köszönöm Robinak, hogy engem is magával vitt ezekre a remek helyekre! Élményekben és kapcsolatokban gazdagodtunk mindannyian."


Fatime a kinti túrán tanultakból legközelebb a Magyar Amatőr MMA Bajnokságon tud majd ízelítőt adni, ahol ő is harcba száll a válogatottba kerülésért!