Luta livre szeminárium Budapesten

Ismét lehetőség nyílik arra, hogy valami újat tanuljunk, vagy épp meglévő tudásunk csiszoljuk. Az előttünk álló hétvégén ugyanis Luta livre szeminárium lesz Budapesten!

lutalivre

Sorozatban érkeznek egymás után a földharc és MMA versenyek/gálák, akár külföld vagy a hazai sportélet naptárába tekintünk be. A tudásunk fejesztésére, és a meglévő alapok csiszolására sosem lehet elég időt szánni, de egy kis változatosságot bevinni az edzésprogramba mindig új lendülettel töltheti fel aktuális formánkat. Erre egy remek lehetőséget kínál a hétvégi Luta livre szeminárium Budapesten, az UTE birkózótermében.


A szeminárium hazai szervezőjével, Tolnai Dáviddal, az Independent BJJ & Grappling & MMA klub edzőjével beszélgettünk a közelgő eseményről.


Régóta szeretnénk egy másik hibrid sportot be vonultatni az országba, ami a lehető legközelebb áll az MMA-hoz. Mivel a grappling és a BJJ már eléggé elterjedt, így elkezdtünk nézegetni lehetőségeket a nagyvilágban. Én eddig a catch wrestling-ről tudtam, de tanult kollégám Peszlen Feri felnyitotta a szemem a Luta Livre-re, ami szintén brazil eredetű, és sokkal de sokkal jobban tetszett az eddigi opciókhoz képest. Azonnal elnyerte a tetszésünket, mondhatni szerelem első látásra. Már ha sportról mondhatok ilyet:)


Megtaláltuk a neten a Welko Academy-t, vagyis Nico Welko-t, aki Dortmundban él és felvettük vele a kapcsolatot. Majd összehoztuk a kellemeset a hasznossal, így Fábián Melinda lengyelországi győztes meccse után meglátogattuk Welko mester szemináriumát Wolfsburg-ban. Ezzel össze is jött a személyes kontakt, és a kölcsönös szimpátia is. Ugyanezzel a lendülettel meg is hívtuk Magyarországra, hogy tartson szemináriumot, és legyen partner a Luta Livre magyarországi terjeszkedésében is. - kezdte Dávid az ismertetést. 


A három napos szeminárium lényege az lenne, hogy csak az jöjjön aki mindegyik "órán" ott tud lenni, mivel Nico mester kérése ez volt, megindokolva ezzel azt, hogy az elejétől a végéig résztvevők fogják igazán elsajátítani, és hatékonyan el adni a ketrecben a Luta livre technikákat. Természetesen eleget teszünk a mester kérésének, és mi is abszolút egyet értünk vele, mivel annak tényleg semmi értelme nem lenne hogy az első nap megtanulja valaki az ABC-t, és a harmadik nap meg Dosztojevszkij-t kellene elemeznie. :)


luta livre szeminárium


Időközben megtudtuk, hogy a három napos szemináriumra a jegyek mind elfogytak, ami nagyon biztató a jövőre nézve. Bízunk a hasonlóan sikeres folytatásra, és természetesen a szemináriumról szerkesztőségünk sem fog hiányozni. Beszámolóval készülünk majd, kövessetek minket addig is!