Pintye Szabolcs - zombi mód és tervek

Pintye Szabolcs mindent kiadott magából a felkészülés alatt

Pintye SzabolcsA Felix Promotion április 16-án, Budapesten, a Millenáris Teátrumban rendezi következő élő televíziós bokszgáláját, melynek programjában több rendkívül érdekesnek ígérkező összecsapás kapott helyet.


A rendezvényen kötelek közé lép hazánk legmagasabban rangsorolt profi ökölvívója, a cirkálósúlyú magyar bajnok Szellő Imre (11 győzelem, 0 vereség), a félnehézsúly magyar bajnoka Baranyi Richárd (15 győzelem, 1 vereség), a középsúlyú Harcsa Norbert (3 győzelem, 0 vereség), és az ugyanebben a súlyban versenyző veretlen Pintye Szabolcs (11 győzelem, 1 döntetlen). Utóbbi bunyós – hazai ellenfél hiányában – tanzániai ellenféllel küzd, éspedig a 28 éves Joseph Sinkala (11 győzelem, 5 vereség, 1 döntetlen) személyében.


A 33 esztendős Pintye keményen készül a párharcra, nemrég tíz napos edzőtáborban vett részt Egerben, Tóth Tamás és Berki Ferenc társaságában. Az ott eltöltött időszakról a budapesti bunyós a következőket mondta: „Borzasztó kemény tíz nap volt, naponta négy brutális edzéssel”


„Helyenként zombi módba kerültünk, és csak az akaratunk vitt tovább, hogy felpörögjünk a következő tréningre. Kiadtuk magunkból a maximumot, sőt, talán egy kicsivel többet is. Tudni kell, hogy nem az ez első ilyen kemény edzőtáborunk, és mivel ezek egymásra épülnek, egyre jobb leszek. Jól esett edzőm, Berki Ferenc dicsérete a hazautazás előtt!” - elevenítette fel a hevesi élményeit az ökölvívó.


Pintye keveset tud a tanzániai ellenfeléről, Rácz Félixnek is csupán egy felvételt sikerült találnia Joseph Sinkaláról. „Néhány másodperc után Guillermo Rigondeaux ugrott be a mozgásáról, persze szeretném gyorsan leszögezni, hogy Sinkala nem az a szint, mint a kubai világklasszis. Jól mozog, de úgy gondolom, hogy nagy gondot nem okozhat. Egyértelmű győzelemre készülök.”


A középsúlyú bunyós az idei terveiről a következőket mondta el: „Egyre komolyabb ellenfelekkel szemben, látványos, jó bunyókat szeretnék 2016-ban bemutatni. Rácz Félixszel azt beszéltük, hogy ha minden jól alakul, akkor jövő nyáron jöhet egy igazán komoly címmérkőzés, de remélem, hogy már az év végéig meggyőzőm arról, hogy készen állok a legnagyobb feladatokra is.”


A Millenáris Teátrumban megrendezésre kerülő bokszgálán további hatalmas presztízscsatákra van kilátás, ugyanis megrendezésre kerül a Bozai-Tóth visszavágó, a Törteli-Tar, valamit a Máté-Egedi összecsapás is.


A Felix Promotion a következő hetekben folyamatosan hozza majd nyilvánosságra a teljes programot. Bővebb információt, valamint a jegyvásárlással kapcsolatos részleteket a vállalkozás honlapján, a www.felixpromotion.com webcímen, illetve az esemény Facebook-oldalán lehet találni.


(Felix Promotion International)