Szilvássy Erik Európa-bajnok!

Az U23-as Európa-bajnokságok első magyar aranyérmét szerezte ma meg Szilvássy Erik, a Pénzügyőr SE 85 kilogrammos kiválósága, aki a bulgáriai Ruszéban görög, svéd, szerb és bolgár birkózókat legyőzve állhatott a dobogó tetejére, és hallgathatta végig Magyarország Himnuszát!

Szilvássy_Erik_döntő

A nap másik magyar helyosztóját Lévai Zoltán birkózta a 75 kilogrammosok között és szintén 8-0-ra megverte olasz ellenfelét, ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott fel Bulgáriában. A délelőtt folyamán a 66 kilogrammos Losonczi Ottó és a 130 kilogrammos Almási Ferenc egyaránt egy-egy mérkőzés után búcsúzott a versenytől. Ottót török riválisa az utolsó pillanatban lepte meg és győzte le 10-8 arányban, míg Ferit a német junior Európa-bajnok múlta felül 8-5-re. Végül azonban egyikük legyőzője sem jutott a döntőbe. A kötöttfogásúak versenyén 30 ország, 139 birkózója állt rajthoz. Érdekesség, hogy példuál Örményország egyetlen versenyzőt sem indított a kontinensbajnokságon.


Erik mérkőzései a szerdai nap folyamán:
Selejtező: Szilvássy - Tsekeridis (görög) 3-1
Negyeddöntő: Szilvássy - Berg (svéd) 5-1
Elődöntő: Szilvássy - Dobrev (szerb) 6-0
Döntő: Szilvássy - Dimitriov (bolgár) 8-0


A magyar kötöttfogású válogatott ezzel három éremmel, és két ötödik helyezéssel zárta a 2016. évi U23-as Európa-bajnokságot!


/forrás: Magyar Birkózó Szövetség/