Hazai U23-as birkózó Európa-bajnokság jövőre

A rigai birkózó Európa-bajnokság rajtja előtt hazánk elnyerte a jövő évi U23-as kontinensviadal rendezési jogát!

[caption id="attachment_11556" align="aligncenter" width="504"]birkózó Európa-bajnokság Fotó: UWW[/caption]

Még egyetlen érmet sem osztottak ki a lettországi Eb-n, de Magyarország máris sikert aratott Rigában. Miután Bacsa Péter, a honi szövetség (MBSZ) ügyvezető alelnöke megtartotta prezentációját, a nemzetközi szövetség (UWW) kontinentális szekciójának vezetése úgy döntött, hogy hazánk rendezheti meg jövőre az U23-as Európa-bajnokságot.


A tervek szerint a tavaly Lengyelországban, idén Bulgáriában sorra kerülő seregszemlének 2017. március 28 és április 2. között Szombathely ad otthont, a hat napos viadalból minden szakág két napot tölt majd szőnyegen. Mivel az előző hétvégén ugyanott, az Arena Savariában zajlik majd a szokásos kötöttfogású Magyar Nagydíj, egyben Polyák Imre-emlékverseny, mondhatjuk, egy héten át a vasi megyeszékhely lesz a sportág fővárosa.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6W31RlsvSN0&w=560&h=315]


Az MBSZ vezetése szándéka szerint nem állna meg itt a versenyrendezésben, hiszen idén decemberben a pénzdíjas klub Világkupát hozta hazánkba, pályázik a 2019-es junior vb-re, s a 2024-es budapesti olimpiai pályázat kapcsán a felnőtt vb is szóba került.


/forrás: birkozoszov.hu/