Zen Bu Kan Kempo Open - Jöhet a folytatás

Tavaly hagyományteremtő szándékkal indult útjára a Zen Bu Kan Kempo Open, amely most - nemzetközivé bővülve -  hétvégén már a második alkalommal kerül megrendezésre - ezúttal- Törökbálinton.

II_ZBK_OPEN_érem

A verseny helyszíne  tehát az előttünk álló szombaton a törökbálinti Sportközpont lesz (Óvoda utca 6.), a rendezést idén is a Kismészáros Kempo SE csapata kapta, Renshi Kárászi Balázs főszervezésében. A szakmai fővédnöke Hanshi Lévai László személyében a hazai kempo legmagasabban jegyzett mestere lesz.


Versenyszámok tekintetében a felhozatal: Gi és NoGi földharc, NoGi Open, B- és A-Viadal, illetve MMA Viadal. Ez utóbbi csak senior és felnőtt versenyzők számára.


A versenykiírás és a nevezési lapok ITT érhetők el. A verseny való indulás minden klub számára nyitott!  Határidő március 9. (éjfél). Mint a legtöbb ilyen jellegű rendezvénynél, helyszíni nevezésre itt sincs lehetőség, érdemes tehát idejében megtenni. Az ehhez kapcsolódó útmutatót és paramétereket szintén a fenti linkre kattintva a versenykiírásban találjátok!


A Zen Bu Kan Kempo Magyarország sajtóreferense, Jurák Kata a verseny főszervezőjével, Kárászi Balázzsal beszélgetett. Ebből az interjúból olvashattok most részletet:




[caption id="attachment_11489" align="aligncenter" width="504"]Kárászi és Madár Kárászi Balázs és Erdei Zsolt[/caption]

- Idén is nyílt verseny lesz?


- Igen, sőt idén várhatóan a határon túlról is fognak versenyzők érkezni hozzánk. Idén közel 200 főre számítunk.


- Milyen díjazásra számíthatnak a legjobb versenyzők? Vannak- e szponzori felajánlások?


- Idén is meghirdettünk NoGi Open versenyszámot, ahol a versenyzők súlycsoport nélkül tehetik magukat próbára, értékes nyereményekért. Valamint idén a Full contact kategóriák győztesei is hasonló nyereményekre számíthatnak.


- Miért tartod fontosnak, hogy nyílt versenyen mérettessenek meg a versenyzők?


 - Szerintem egy nyílt verseny tudja igazán megmutatni mindenki számára, hogy milyen szinten áll a harcművészetben. Ezzel a lehetőséggel egyre többen élnek és arra bíztatok mindenkit, hogy jöjjön el próbálja ki magát a Zen Bu Kan Kempo küzdelmi versenyszámaiban.


A II. Zen Bu Kan Kempo Open a Magyar Grappling és Pankráció Szakági Szövetség pontszerző/kvalifikációs versenye is egyben. A pusztakezes viadal versenyzői nem csak a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség válogatott pontjait szerezhetik meg, hanem a grappling Világbajnokságra is kvalifikálhatják magukat, pankráció versenyszámban!



Sok sikert és sérülésektől mentes versenyt kívánunk az indulóknak!