Legendás meccsek - Gatti vs Rodriguez

Gatti vs Rodriguez



Gatti vs Rodriguez! Ma 20 éve (és egy napja), hogy Arturo Gatti megvédte 130 fontos IBF övét Wilson Rodriguez ellen.

A legnagyobbak sem egyetlen éjszaka alatt válnak naggyá, ill. azzá, akik, de gyakran előfordul, hogy a nézők, rajongók számára hirtelen válik világossá potenciáljuk a nagyságra. Akár nem is feltétlenül a legjobb pillanatuk, a legmagasabb csúcs ez, de egy olyan pillanat, melyben felvillan az, ami később ikonikussá teszi őket sportjukban. Az ilyen pillanatok nélkül pedig ezek a történetek egészen biztosan nem úgy alakulnak, ahogy.


Arturo Gatti számára ez a pillanat 26. profi meccsén jött el, első címének legelső védésekor, egy szinte ismeretlen ellenféllel szemben. Ez volt Wilson Rodriguez.


A Gatti-Rodriguez egy a drámát nélkülöző, rutin-meccsnek indult papíron. Azonban ez a meccs lett az, ami Arturo Gattiból igazán Arturo Gattit csinált. Az olasz születésű, három nyelven beszélő, Montrealban nevelkedett Gattinak 21-1-es mérlegével, 20 kiütéssel a háta mögött nagy dolgokat jósoltak.


A promóter De La Hoya-hoz hasonló távlatokat vázolt, ami nagyjából egyébként be is vált a későbbiekben. Az est kapcsán Gatti menedzsmentje és az HBO egyaránt izgatott volt, arról pedig mit sem sejtett senki, hogy mit húz elő a zsákból a 30 éves, Amerikában előtte soha sem harcoló Rordiguez.


Az HBO eredetileg mást akart, de Gatti menedzsmentje Rodriguezért lobbizott, nem is sejtve, hogy milyen szögbe lépnek bele ezzel. A veterán Rodrigueznek több 10 menetes csatája volt összecsapásuk idején, mint ahány meccse Gattinak összesen életében. Egy igazi veteránnal volt dolguk, amire azonban csak az egyik sajtókonferencián döbbentek rá.


Ez volt a Gatti vs Rodriguez! Nézzük hát a meccset!


https://www.youtube.com/watch?v=nPF_Sdc6990?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0

Akinek pedig esetleg idő hiányában nincs lehetősége a teljes meccs megtekintésére, az se keseredjen el! Íme egy rövid összefoglaló a legnagyobb pillanatokról!

https://www.youtube.com/watch?v=TEMm7UYriqw?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0