Buakaw - Harcos, legenda, hagyaték

buakaw-boxer-legend-legacy



A Buakawról készült, nagyjából 47 perces dokumentumfilm kihagyhatatlan, nem csak rajongóinak, de a muay thai vagy egyáltalán a küzdősportok szerelmesei számára is!

A világ legismertebb thaibokszolójáról, Sombat "Buakaw" Banchamekről szóló rövidfilm alapjául interjúk, kulisszák mögötti anyagok szolgáltak, melyek a történetet még 2012-ben indítják, amikor is a nagy port kavart távozása is megtörtént a Por. Pramuk Gym-ből.


Újonnan épült, szülőfalujában található termében a már életében legendává vált, a nagyvilág előtt csak Buakaw-ként ismert harcost a lehető legtermészetesebb közegében láthatjuk. Családja és barátai, ismerősei számára a fogalommá vált harcos mindig is az a mókát kedvelő, másokra odafigyelő srác marad, aki volt.


Az angol feliratnak köszönhetően saját szavaival hallhatjuk történetét, amikor is a kezdetekről, indulásáról mesél és egy új, eddig kevéssé látott oldaláról ismerhetjük meg a harcost, aki talán a muay thai történetében a legtöbbet tette a sport népszerűsítése érdekében.


A dokuban többek között megszólal edzője, menedzsere, és szó esik arról is, hogyan és miként változott meg élete a sportnak köszönhetően, milyen hatással volt életére a K-1-es időszak, ill. a World Max torna, melyet még 2004-ben nyert meg.


Buakaw maga mesél a tornáról, győzelméről, de barátai is megszólalnak győzelmével és az utána tartott győzelmi ünnepről, amikor is Buakaw a hazatérése után mindenkit elvitt bowlingozni. A filmben a sokak számára csak a szorítók világából, highlight videókból ismert Buakaw emberi oldala válik kicsit láthatóbbá. Azé az egyszerű srácé, aki egykor anyagi okok miatt nem tudta folytatni az iskolát, később pedig a világ egyik legismertebb thai harcosává vált.


Miért döntött úgy a fehér lótusz, hogy külföldiek ellen szálljon csatába? Mit szeretne kezdeni karrierje hátralévő részével, tanítványaival? Minden kiderül az információban gazdag, leginkább a pozitívumokra fókuszáló, nagyszerű dokuból!


https://www.youtube.com/watch?v=GfkwJRFw8Fc