Heti összefoglaló (78.)

Lehullott a lepel a régóta előkészületben lévő "meglepetésünkről", és közzétettük a héten, hogy ki is az az újabb világsztár harcművész, akivel elsőként portálunk készített interjút Magyarországról. Emellett volt szó a portugáliai WAC-ról, illetve az FFC bécsi gálájáról is, ahol 3 magyar versenyző lépett ringbe. Nézzük akkor ezekkel kiegészülve a hét főbb eseményeit. Heti összefoglaló az ellenfelem.hu-n!

IMG_0866

Hétfőn beharangoztuk a közelgő Amatőr MMA Magyar bajnokságot, melyet Hatvanban rendez majd meg a Prémium MMA Liga áprilisban. Este megnéztük egy dokumentumfilmet aktuális világsztár-interjúnk alanyáról, John Wayne Parr-ról.


Kedden, a Nemzeti ünnepen néhány pillantást vetettünk az MMA élő legendájának, Fedor Emelianenko-nak a pályafutására. Ezt követte egy interjú Pataki Évával, aki hatalmas kitartásról és elszántságról tett tanubizonyságot. Hogy miről is van szó? Az kiderül a cikkből. ;)


fighter-rising-pataki-eva-1


Szerdán újabb versenyt harangoztunk be, ez volt az első Gyermek és Ifjúsági NoGi Open, Tamásiban. Edzettünk is egy kicsit, most épp medicinlabdával. Este egy beszámolót olvashattatok Nánási Fatimétől, aki Sárközi Robiékhoz csatlakozva Amerikában járt, ahol több, népszerű edzőtermet is meglátogattak.


Csütörtökön a hétvégi II. Zen Bu Kan Kempo Hungarian Open rövid összefoglalójával jelentkeztünk első körben, amit egy legendás mérkőzés, a Julio César Chávez és az akkori IBF bajnok Meldrick Taylor felejthetetlen ütközete követett. Még ezen a napon rátértünk az FFC 23 gálára, melynek bécsi programjában 3 magyar versenyző is helyet kapott, ebből ketten - Halmi Viktor és Sényei László - címmérkőzést vívtak.


FFC23-1024x576


Pénteken a Felix Promotion soros gálájáról olvashattatok. A Rácz Félix irányította vállalkozás a fővárosi Millenárisban rendez ismét nagyszabású gálát. Este interjút közöltünk Kovács Alexandrával, aki ezen a napon repült ki Portugáliába, hogy a Zen Bu Kan Kempo válogatott tagjaként megmérettesse magát a World All Style Championship versenyen.


Szombaton már tudtuk a Bécsben lezajlott FFC 23 eredményeit, amiknek nem minden esetben örültünk. Sényei László és Borics Ádám győzelemmel térhetett haza, míg Halmi Viktor egyhangú pontozással elvesztette övét svéd ellenfelével szemben. Délben a sportsérülések gyógyításában egyre nagyobb teret hódító kinezio tape-ről írtunk Nektek.


https://www.instagram.com/p/BDIBRUMwd-b/?taken-by=ellenfelemhu

Szintén szombaton történt, hogy Szilvássy Balázs a Re-gym /Evetke versenyzője -91kg ban Osztrák IFMA bajnoki címet szerzett, de a Magyar Kick-box Szövetség 2016 évi hazai versenynaptárában is elkezdődtek az országos versenyek. A Ringes Országos Bajnokság I. fordulóját március 19-én, szombaton, a Terem Harcművészeti Központban rendezte meg a TITÁN SE. A versenyzők junior 1, junior 2 és felnőtt kategóriában mérethették meg magukat a három ringes szabályrendszerben: full-contact, low-kick és K-1.


Junior korosztállyal kezdődtek a meccsek, low-kick szabályrendszerben, ahol a ringes újonc, Veres Roland, a Csepeli Halker-Király Team - tatamin már nagy sikereket elért -versenyzője hozta el az első aranyérmet egyhangú pontozással az esztergomi Nagy Larionnal szemben.


A versenyen a Zrínyi Miklós Kick-Box Akadémiát Debre Bence képviselte, aki ezúttal a Junior I. korosztály -60 kg-ban full-contactban indult és ezüstöt szerzett a Jurasits Ákost (Perfect Change Metex05 Controll SE) legyőző Kunya Noellel (Black&Gold Angels Veresegyház) vívott meccsén. Rákóczi Renáta, a Titán SE versenyzője egyhangú győzelmet aratott a Szigetszentmiklós-Tököl SE full-contact kategóriában versenyző Elszaszer Kittivel szemben.


A Controll SE Kick-Box Szakosztályt képviselve Bolfán Ádám a junior 1.low-kick -67 kg-os kategória 1.helyét szerezte meg, Jurasits Ákos junior 1. Full-contact -60kg-ban 3. lett, Bárdosi Sándor pedig a full-contact -75kg 2. helyét szerezte meg. A Szigetszentmiklós-Tököl SE harcosai Wágner Vivien, Laszák Zoltán, Elszaszer Dávid aranyérmet, Elszaszer Kitti pedig ezüstérmet szereztek!


Laszák Zoltán (Szigetszentmiklós-Tököl SE) a tőle nem megszokott low-kick szabályrendszerben indult, a veresegyházi Kőrösi Zoltánnal, és győzött egyhangú pontozással, színvonalas, kemény mérkőzésen.


A full-contact nehézsúlyt a Hunyadi SE versenyzője, Farkas György és a pécsi Sárközi Attila képviselte, utóbbi győzelmével. Low-kick 81 kg-ban ismételten ringes újonc győztest avathattak, Erdei Brúnó személyében, aki a Csepel Halker-Király Team tagja. Ellenfele a veresegyházi Magyar Gyula volt.


Este pedig következett a "meglepetés" az exkluzív interjú John Wayne Parr-ral, elsőként Magyarországon!


Vasárnap a jóga küzdősportokban is hasznosítható oldaláról olvashattatok újfent, hiszen egy mérkőzésen nem elég csupán fizikailag a toppon lenni!


A III. Vikker Dániel Emlékgála nagyszerű mérkőzéseket, feszült pillanatokat hozott a nézőknek és gyakran a versenyzőknek is. A Bács-Team csapata mind profi versenyzőkkel, mind második generációs fiatalokkal képviselte magát a megmérettetésen. A Super GP négyes tornájában a Bács-Team-es Vidákovics Patrik hurrikánként söpört végig a mezőnyön és meg sem állt az első helyig.


Imre Zsolt és Benkő László győzelemre vitt mérkőzése ismét szívnvonalas és izgalmas perceket okozott a keceli sportcsarnok nézőközönségének. Mindkettőjüknek keményen helyt kellett állni küzdelmük során. Zsolt végül 3x3 perc K-1 szabályrendszerű találkozó után győztesen hagyta el a ringet a fiatal egri versenyzővel szemben.

Vincze Lilla a Szentendréről érkezett Nagy Fruzsinával lépett csatába. A két lány már nem először találkozott, hiszen egy Pápán és Nyíregyházán rendezett sporteseményen is küzdöttek egymással. A közönség majdhogynem néma csendben figyelte kettejük párharcát, mígnem végül Vincze a második menetben feladásra kényszerítette Fruzsinát folyamatos fejre vitt ütéseivel.

Benkő László ezen az estén utoljára lépett a Bács-Team küzdőterének kötelei közé, hiszen edzőjével közösen arra az álláspontra jutottak, hogy visszavonul a profi versenyzők világából. Az utolsó meccs azonban "megizzasztotta" a szurkolókat-pattanásig feszültek az idegek a küzdelmük percei alatt. Lacinak minden erejét és versenyzői rutinját be kellett vetni, míg végül egyhangú pontozással az Ő kezét lendítették a magasba.

De nagyszerű meccseket hoztak a második generációs versenyzők is - Horváth Ádám, Schneider János, Schnürlein Henrik, Schnürlein Andor, Szlama Ferenc, Horváth Gergely, Ritter Ádám ringben mutatott teljesítményükkel üzenetet küldtek a küzdősport világának - a Bács-Team versenyzőivel a jövőben is számolni kell majd!

Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség