Újra a legjobbak ellen bizonyíthat Kovács Alexandra

Kovács Alexanra, kiemelkedő eredményei kapcsán a portálunkon egyik legtöbbet szereplő versenyző. Most is jó okkal kerestük fel, hiszen Portugáliába utazott, hogy a World All Style Championship-en ismét felvegye a versenyt a legjobbakkal.

[caption id="attachment_11727" align="aligncenter" width="503"]Kovács Alexandra ZBK Open Fotó: Urban-Photo[/caption]

Számos alkalommal cikkeztünk már oldalunkon a Kismészáros Kempo SE tehetségéről. Kovács Alexandra neve hazai illetve külföldi versenyek kapcsán is előkerült már, és bevallhatjuk, hogy nem volt nehéz dolgunk, hiszen három különböző területen – kempo, muaythai és földharc – bizonyítja rendszeresen, hogy nem véletlenül tartják számon a legtehetségesebb versenyzők közt hazánkban.


Szandi a Zen Bu Kan Kempo válogatott tagjaként ma utazott el Portugáliába, hogy részt vegyen a World All Style Championship versenyen, ahonnan már több alkalommal is érmekkel tért haza. Még az indulás előtt feltettünk neki néhány kérdést:


ellenfelem.hu: - A II. Zbk Hungarian Opennel hangoltatok Portugáliára. Hogy sikerült a verseny?


Kovács Alexandra: - Tulajdonképpen már az övvizsgával elkezdődött a hangolódás (február 27-én), amikor a lila-barna övemért küzdöttem majdnem 6 órán keresztül. Ezután az Openre való készülés még célirányosabb lett, hiszen csak a küzdelmi számokra kellett koncentrálnom, a technikai részre (formagyakorlat, önvédelem) és elméleti anyagra már nem.


A lendületes készülés ellenére a ZBK Kempo Hungarian Openen azonban csak egy versenyszámban volt lehetőségem küzdeni, NoGi földharc abszolút (súlyhatár nélküli) kategóriában, mert másban nem volt ellenfelem. Két kopogtatással a döntőbe kerültem, amit sikerült pontozással megnyernem.




[caption id="attachment_11728" align="aligncenter" width="504"]zbk_valogatott Az indulás előtti pillanatok /Fotó: Kismészáros Kempo SE/[/caption]

e: Kanyarodjunk rá akkor a World All Style Championshipre. Nem először veszel részt rajta. Milyen belülről egy ilyen sok nemzetet és stílust felvonultató verseny?


K.A.: - Idén harmadjára van lehetőségem képviselni a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetséget, ami nagyon megtisztelő érzés. Mindig izgatottan várom ezt a különleges hangulatú versenyt. Évről évre egyre több induló van a küzdelmi számokban is aminek én nagyon örülök, mivel a technikai számok népszerűbbek. Szorgalmasan készülünk és elég komolyan fogyasztok, hogy semmi ne legyen akadálya a küzdelmeknek.


e: - Milyen versenyszámokban nevezel idén?


K.A.: - Lehet egyszerűbb lenne felsorolnom azokat a számokat, amelyekben nem indulok. :) Igyekszem mindenben kipróbálni magam, keresve a kihívásokat. Idén is elindulok technikai és küzdelmi számokban egyaránt, egyéni és szinkron formagyakorlatban, light kick (semi kontakt), K1, MMA és földharc versenyszámokban. Szóval unatkozni nem fogok, az már biztos.


e: - Az eddigi évek eredményes szereplései után nyilván idén sem adod az aranynál lejjebb. Hány éremmel lennél elégedett?


K.A.: - Természetesen az összessel! :)


e.: - Közben a brazil jiu jitsuban is lépkedsz szorgalmasan egyre feljebb. A napokban a kék öv került a derekadra. A földharcon volt ezek szerint a nagyobb hangsúly mostanában?


K.A.: - Nem volt nagyobb hangsúly a földharcon, de több versenyen is sikeresen szerepeltem, ahol kék öveseket is sikerült legyőznöm. Szerintem ezért gondolta Max Carvalho mester, hogy megértem a kék övre, amit ezúton is köszönök neki!


Drukkolunk itthonról is Szandinak, és az egész Zen Bu Kan Kempo válogatottnak, hogy nagyon sok éremmel, és sérülésektől mentesen térhessenek haza Portugáliából!