Full-contact Karate Magyar Bajnokság a hétvégén

Budaörs városa ismét nagyszabású és látványos karate eseménynek ad otthont a hétvégén.

full_contact_karate_bw

Lezárultak a nevezések a március végi Full-contact Karate Magyar Bajnokságra, amely a budaörsi városi sportcsarnokban március 26-án kerül megrendezésre, melyre mintegy 30 hazai kyokushin és fullcontact klub közel 100 versenyzője nevezett, formagyakorlat (kata) és fullcontact karate küzdelem (kumite)  versenyszámokban, amely négy férfi és négy női súlycsoportban zajlik, a kiemelt díjazású versenyen.


A versenyen indul többek közt a hazai karate élet egyik kiemelkedő nemzetközi szintű versenyzője, Dr. Szepesi Csenge, többszörös Európa és Világbajnok sportoló,  a Soproni Kamikaze SE tagja.


A versenyt megtisztelik jelenlétükkel a magyar kyokushin karate hazai és nemzetközi alapítói és mentorai, amely anno 1972-ben Dr. Galla Ferenc, a TF akkori küzdősport tanszék vezetője támogatásával indult, így a bajnokságon jelen lesz számos sportvezető és mester, valamint itt lesz a karate sporttörténelem kiemelkedő ikonja, shihan Furkó Kálmán 7. danos kyokushin mester is, nemzetközi szaktekintély, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke - aki egyben a verseny bizottság elnöke is a rendezvényen.



A Karate sportág nem titkolt célja az Olimpiai részvétel, amelyre a 2020-as tokiói olimpián van lehetőség.

A tavalyi Európai Olimpiai Játékok programjában már benne szerepel a karate, így 2020-ban is megvan az esélye annak, hogy megfelelő előkészítést követően bekerülhessen az Olimpiai programba.




[caption id="attachment_11753" align="aligncenter" width="504"]karate_ermek A hétvégi Magyar Bajnokság érmei[/caption]

Visszatekintve az elmúlt időszakra, számos hazai és nemzetközi versenynek adtunk otthont, versenyzőink között pedig számtalan Európa- és világbajnoki, illetve világkupa érmes sportoló található. Az idén március végén megrendezésre kerülő magyar bajnokságnak, nemcsak hazai vonatkozású sportszakmai szerepe van, hanem kvalifikál az idei Karate EB-re és a jövő évben Kazasztánban megrendezésre kerülő súlycsoportos Világkupára, melyek a világ egyik legerősebb megmérettetései lesznek ebben az időszakban, ezért különösen fontos a magyar bajnokságon történő részvétel és szakmai színvonal biztosítása.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aVrhGsPNmDQ&w=560&h=315]


A verseny programját számos látványos törésgyakorlat és bemutató színesíti majd, köztük is kiemelten a Katonai közelharc bemutató az MH Ludovika zászlóalj jóvoltából.



A versenykiírás INNEN tölthető le.

Tisztelettel:


Kalmár Árpád


A Karateszövetség főtitkára, a verseny főszervezője.