Legendás meccsek - Rampage vs Liddell

Rampage vs Liddell



Rampage vs Liddell I.! Chuck Liddell és Quinton "Rampage" Jackson mérkőzése mellett legendás meccsekről szóló sorozatunkban természetesen nem mehetünk el.

Rovatunkban azon túl, hogy az adott sport történetében valamiért fontos mérkőzéseket veszünk elő, törekszünk arra is, hogy a kedvét is meghozzuk azoknak, akik számára - legyen szó bokszról, MMA-ról vagy másról -, a "hőskor" nem túl ismert.


A Rampage vs Liddell egy pontosan ilyen, kedvcsináló mérkőzés. Nézzük a meccs előzményeit! Chuck Liddell-re 2002-ben úgy tekintettek, mint a UFC félnehézsúlyú címére legérdemesebb harcosra, azonban az akkori bajnok, Tito Ortiz kifogásokat keresve akadályozta a címmeccset, mígnem a UFC egy ún. interim, átmeneti övet hozott létre.


Az övért Liddell a UFC 43-on Randy Couture-ral, a korábbi nehézsúlyú bajnokkal csapott össze, de végül a mérkőzés Couture javára dőlt el. A UFC ezután, mintegy versenyzve a PRIDE-val, meg akarta mutatni, hogy a jobb versenyzők náluk vannak, ezért amolyan hivatalos képviselőként benevezték Liddellt a  Pride 2003-s GP tornájára.


Liddell első meccsén Alistair Overeemmel találkozott, akit az első menet vége felé kiütött. Ezután jött a Rampage elleni meccs. Quinton "Rampage" Jackson nem véletlenül volt a közönség kedvence. Izgalmas stílusa, komoly meccsei rengeteg szemet vonzottak. Rampage ráadásul már komoly, nagyobb nevek felett aratott győzelmeket is magáénak tudhatott már: Igor Vovchanchyn, Kevin Randleman (†) vagy Murilo Bustamante mind elestek az ellene vívott harcban.


És hogy mi is történt kettejük között? Nézzük! Ez volt a Rampage vs Liddell!


http://www.dailymotion.com/video/x3ke2vy_knockout_sport