Muaythai Mania 10 - Mérföldkő és jövőkép

MTM10-Muay_FCKN_Mania



A Muaythai Mania 10., jubileumi gálájával Mosonszolnok felé veszi az irányt. Nagyon erős fight card várható, az est során az érdeklődő nézők több parázs meccsnek néznek majd elébe!

Ahogy korábban megírtuk, Albrecht Péter, Spéth Norbert, Bereczki Dominik, Radics Róbert és Hegedűs Márk lesznek a Muaythai Mania 10 gála magyar résztvevői, komoly ellenfelekkel. Sikerül vajon a történelmi 6:3-hoz hasonló, domináns győzelem a két csapat párharcában?


Interjúnkban Skrobár Róbert, az esemény főszervezője, a Szentendre VSE edzője többek között az ellenfelek kereséséről, a helyszínválasztásról és arról mesélt nekünk, milyen érzés immáron 10. alkalommal megrendezni a Muaythai Mania-t!


ellenfelem.hu: - Jártatok Milánóban, Angliába, a folyamatos kapcsolatépítésnek pedig jól látszanak az eredményei. Melyik ország a következő Anglia után?


Skrobár Róbert: - Finnországgal is élénk kapcsolatot ápolunk, a finn muaythai világszínvonalú, hiszen a nemzeti válogatott edzője a nálunk is népszerű Check Bin Deo, és néhány versenyzővel találkoztunk már Thaiföldön is... Lehet, hogy ők lesznek következő vendégeink, mert az Olaszokkal kicsit nehezebb a helyzet.


e: - Hogyan, mi alapján választasz? Hogy zajlik a döntési folyamat, amikor kitalálod, honnan szerezz ellenfelet a srácoknak itthon?


SR: - A döntés elsősorban azon múlik, milyenek a kapcsolatok az adott országgal, van e ott ismerős, barát, hiszen az nagymértékben segíti a kapcsolatfelvételt. Nem árulok el titkot, ha vendéget hívunk, mindent mi fizetünk, így azt is nézzük, mi fér bele a költségvetésbe. Azt, hogy milyen szintű ott a muaythai nem feltétlen releváns, mindenkitől szívesen tanulunk, mert ismeritek a véleményem, nagyon le vagyunk maradva a világtól. Persze elsősorban az élvonalat vesszük célba. :-)


e: - A BSK-ban rendezett gálával egy új folyamat indult el, hiszen nem Szentendrén, hanem Budapesten voltatok, most pedig Mosonszolnokot veszitek be. Miért pont Mosonszolnok?


SR: - Mosonszolnok elég messze van a Fővárostól ahhoz, hogy új sportolókat, klubokat vonjunk be, növeljük a Muaythai Népe erejét, és elég közel Ausztriához, hogy onnan is érkezzenek látogatók. A szervezők ott nagyon lelkesek, komoly srácoknak tűnnek, és megérdemlik, hogy vidéken képviseljenek minket. A Mánia sorozat nem Budapesté, hanem a muaythait szerető embereké. Aki minőséget szeretne, "korrekt bizniszt", növekvő tábort, az minket választ.


e: - A sérülések senkit nem kímélnek. Az utolsó pillanatig előfordulhat, hogy valakinek becsúszik edzésen egy nem várt ficam, szakadás vagy egyéb finomság. Készültök esetleg tartalékkal, hogy ne legyen kellemetlen meglepetés?


SR: - A sérülések nem kímélnek senkit, de aki a Mánián indul, és bevállalta, az félholtan is a ringbe lép. Ez nem tájboksz, hanem igazi muaythai igazi harcosokkal. Reméljük senki sem lép vissza, vigyáznak magukra a fighterek, és komoly bunyókat látunk.


e: - Ha belegondolsz és visszatekintesz az évekre, milyen érzés a 10. MTM előtt állni? Mi minden rohan át rajtad a fejedben és a szívedben?


SR: - A Muaythai Mania 10 egy mérföldkő lesz, minden értelemben. Ha most kellene befejezni, már akkor is maradandót alkottunk. Sok mindenben voltunk az elsők, sok mindenben követnek minket, sikerült bebizonyítani, hogy a muaythai önállóan is megállja a helyét. Bevittük a sportot a televízióba, önálló rendszeres magazinunk van. Két év alatt megcsináltuk, amit húsz év alatt nem sikerült.


Ez azonban nem elég nekünk, mi IGAZI MUAYTHAI-t akarunk, ötször három perccel, fiatal tehetségekkel! Tervezzük egy MTM TEAM összeállítását, akikkel nekimehetünk a világnak, ahová dicsőség lesz tartozni, akikről majd egy ország beszél tisztelettel. Ehhez azonban nem tíz rendezvény, hanem évek kellenek, klubokkal, edzőkkel, támogatókkal, elszánt bátor fiatalokkal, és azokkal, akik hisznek bennünk, bíznak a Muaythai Népében!


e: - Köszönjük az interjút! Sok sikert a jubileumi Muaythai Mania gálához és a továbbiakhoz is!


Muaythai Mania 10