Magyar Amatőr MMA Bajnokság Hatvanban

A Magyar MMA Prémium Liga árpilis 16-én rendezi idei első magyar bajnoki fordulóját, melynek helyszíne a hatvani Iskolai Sportcsarnok lesz.

[caption id="attachment_11427" align="aligncenter" width="504"]HMMAF verseny Fotó: Magyar MMA Prémium Liga / Adam Photography[/caption]

"A Magyar bajnoki forduló egyben az United World Wrestling (UWW) Budapesti Európa Bajnokság kvalifikációs versenye. A versenyen induló Sportoló, aki az UWW EB – VB-n részvételével kvótát, szerezhet a 2017 évi, Dél Amerikában, Peruban megrendezésre kerülő World Combat Games –re" - áll a hivatalos versenykiírás szövegében.


A tavaszi első - összességében harmadik - forduló versenykiírása ITT érhető el,  a nevezési dokumentum pedig INNEN tölthető le, a díja junior kategóriában 4000, felnőtteknél pedig 5000 forint, amit majd a helyszínen - a regisztráció során - kell befizetni. A nevezéseket az info kukac mmapremiumliga.hu címre kitöltve kell eljuttatni. A helyszínen nevezésre már nincs lehetőség! Az Amatőr MMA Bajnokság nevezési határideje április 12., éjfél!



A Magyar MMA Prémium Liga a napokban egy interjút is közzétett, mely elnökével, Marián Györggyel készült. Ebből olvashattok most részletet.

Milyen lesz a hivatalos tavaszi bajnoki amatőr MMA szezon - nem vagytok egy kicsit elkésve a többi szakághoz képest?


- A csúszásunk a jó irányú változások miatt vannak, de erről később. Az IMMAF Nemzetközi szervezet által felügyelt - Magyar MMA Prémium Liga a 2015-16 év bajnoki szezon 3. fordulóját rendezi Hatvan városában. A sokunk által várt tavasz szezon kezdetét veszi. A hatvani forduló egyben az United World Wrestling (UWW) Budapesti Európa Bajnokság, kvalifikációs versenye. A versenyen induló Sportoló, aki az UWW EB – VB-n részvételével kvótát, szerezhet a 2017 évi, Dél Amerikában, Peruban megrendezésre kerülő World Combat Games –re.


Mi volt az a nyomos ok, amiért csúszott a tavaszi szezonkezdés?


- Az elkövetkezendő Magyar bajnoki fordulóink a jól bevált utat követik ahhoz, hogy az MMA sport versenysporttá váljék, úgymint más európai vagy tengerentúli országokban. A jó irányú változások, több sportág összefogása alapján Magyar Olimpiai Bizottság által kijelölt utat követjük, amiben nagy segítséget nyújt számunkra a Magyar Birkózó Szövetség. A segítség abban rejlik, hogy mindannyiunk érdeke, hogy a birkózó sporthoz közelálló sportágak a Grappling, Pankration, MMA (vegyes harcművészet), elismert, rendezett körülmények között tudjanak működni Magyarországon. Ennek érdekében az említett sportágak, tisztán a saját sportágukkal foglalkozó, jelenleg a legnagyobb sportszervezetek; Global Grappling (GG) és a Magyar MMA Prémium Liga (MMPL) a Magyar Birkózó Szövetséggel (MBSZ) együttműködve és a szövetséghez tartozó, szakágakként kívánnak továbbra működni. Tettük azért is, mert a 2015 évben módosult sporttörvény szerint a Szakszövetséghez tartozó sportágak-szakágak versenyjogai, a Nemzeti Bajnokság versenykiírása, versenyszervezése, vagyonértékű jogokként definiálja a törvény. Ennek megsértése vagy ebből származó haszonszerzés sérti a vagyonértékhez fűződő jogokat. Ezért nem volt kérdés számunkra és a többi szakág számára sem, hogy a törvény által előírt utat járjuk közösen. A szakágak versenysporttá válásnak a megfelelését, két évben határozta meg a Birkózó Szövetség 2016. Január, 04-i a szakágak közös elnökségi ülésén. 2017-18 évi Nemzeti Bajnokság kezdetére miden jogi személyiségű egyesületnek –klubnak, akik a ezen szakágak bajnokságaiban versenyezni kívánnak, regisztrálnia kell szakági szövetség regisztrációs rendszerébe.


- Erről egy kicsit bővebben tudnál nekünk mondani információkat?


- A szakágak Nemzeti Bajnokságaiban az egyesületek által indítani kívánt versenyzőket, sportolói státuszba kell helyezniük leigazolással - sportolószerződések formájában. A versenyeztetni kívánt és leigazolt sportolókat az MBSZ szakági szövetsége az MGMSZ fogja nyilvántartani. A nyilvántartás első lépése az MBSZ weboldaláról letölthető, úgynevezett A/B karton kitöltésével tudja az egyesület megtenni. A regisztrált sportolók bekerülnek a Magyar Olimpiai Bizottság Sportinformációs Rendszerébe (SIR). A regisztráció mellett a versenyzők az MBSZ szakági sportkönyvét, illetve a MOB által kiállított versenyengedély kártyát és egy nemzetközi sportbiztosítást is kapnak. Lesz lehetőség online és személyes regisztrációra is, az MBSZ sportok házában kialakított irodájában. Minden egyesületi vagy sportolói regisztrációs ügyben mindenki első körben a saját szakágát keresse.


- Milyen védelmet nyújt a regisztráció?


- A regisztráció lehetőséget és védelmet nyújt a sportoló számára minden értelemben, valamint az összes hivatalos verseny eredménye nem vész el és felkerül a MOB nemzetközi nyilvántartási rendszerébe. A 2013 évben közös munkával létrehozott MMA amatőr és profi versenyrendszerünket, még az akkori MOB Alelnöke Leyrer Richard ratifikálta. Azóta a versenyrendszerünket igyekeztünk az IMMAF Nemzetközi szervezethez csatlakozva, de az MMA sportág szellemiség jegyében a sportolók egészségének és testi épségének megőrzése érdekében formálni.


- Az idén várható további események?


- A hatvani fordulót a Magyar bajnoki döntő követi, melyet Győrben a Molnár Víd Bertalan Sportcsarnokban rendezünk, MMA Gála keretein belül. A Nemzeti Bajnokság házigazda szerepét, regionális egyesületünk a Győri KOKO GYM vállalta magára. A versenyzők a súlycsoportos selejtezőket napközben vívják és utána az esti gála program részeként bonyolítjuk a döntő eseményeit.


hmmaf amator poster (1)