A címvédés kapujában Halmi Viktor

Az elmúlt időszakban kevesebbet lehetett róla hallani, de nem mondható, hogy eseménytelenül teltek volna a hónapok Halmi Viktor körül. A nyári időszakot követően új teremben folytatja edzéseit csapatával, illetve ami még fontosabb, címvédésre készül az FFC következő gáláján!


halmiviktor_ring


Nyáron ugyan tervben volt, hogy hosszú idő után végre itthon is ringbe lép majd Viktor, méghozzá Szűcs Barna ellen, ez a mérkőzés azonban meghiúsult végül. Azóta pedig az előtte álló következő feladatra és csapatára összpontosít.  Erről, és az elmúlt időszakról kérdeztük őt.


Minden nyáron megrendezem 1 hetes táboromat. Támogatónk jóvoltából az idei táborról egy tv-s összefoglaló is készült. Elég magas oktatói színvonal volt az edzéseken, Varga Levente BJJ, Goran Babic box, Kmegy Dániel birkózás,én pedig az összevont vale tudo részt vittem. A csapattagokon kívül voltak külsős résztvevők is, kiemelném közülük Polgár Ádámot.” – kezdte Viktor


Csapatával a fővárosban új terembe költözött, erről is beszélgettünk.

- A csapatom budapesti különítményével 2012 óta gyakorlatilag vándor életmódot folytatunk. Nem könnyű jelenleg Budapesten olyan termet kifogni, amely méretében, kialakításában vagy elérhetőségében is egyszerre megfelel a minőségi sparringok lebonyolítására. Természetesen az elérhető bérleti díj sem mellékes tényező. Jelenleg fő támogatónk, Lacza Ádám biztosít többek között termet is nekünk, így a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián készülünk küzdelmeinkre.


- Fogsz-e ott a kemposokonak is külön edzést tartani, vagy segíted-e majd az ő munkájukat is a saját csapatod kívül?


- A külön edzésről eddig még nem beszéltünk de a jövőben még ez sem kizárt. Munkájukat kész vagyok segíteni, amiben tudom, nagy potenciált látok jelenleg Lacza Ábelben a jövő reménységei között!


Most pénteken, október 23-án Zágrábban védi meg bajnoki címét Viktor az Final Fight Championship szervezetnél, melynél eddig egyedüli magyarként sikerült bajnoki címet szereznie.


- A helyi MMA sztár, Ivica Truscek ellen védem meg az övemet pénteken könnyűsúlyú címmérkőzés keretében. Ivica Truscek rutinos, 60 meccses kihívó, több profi szervezet bajnoka,kemény "verekedést" várok,ami 3x5 percre van kiírva!


Ma kaptuk a hírt Viktortól, hogy a kihívó, Truscek nem tudja hozni a meghatározott 70 kg-os súlyhatárt, így 73,5 kg-ban rendezik meg a mérkőzést, és Truscek elvesztette a kihívói pozícióját, tehát ennek értelmében az eredménytől függetlenül Viktornál marad az FFC könnyűsúlyú bajnoki öve a mérkőzést követően! 


FFC 20 zagreb_645


Ezen a gálán nem csak Viktor lesz az egyedüli magyar versenyző, akiért szoríthatunk, hiszen – ahogy korábban beszámoltunk róla – ringbe lép még Borics Ádám, Turai Zoltán és Gaál Ádám is.


Sok sikert kívánunk az összes magyar harcosnak!