Gercsák Szabina junior világbajnok!

[caption id="attachment_8690" align="aligncenter" width="560"]gercsakifiolimia /képünk egy korábbi versenyen készült, illusztráció/[/caption]

Szeptemberben Európa-bajnokságot, októberben világbajnokságot nyert a junior korosztályban Flórusz János tanítványa, Gercsák Szabina. Az előző évben, Floridában nem sikerült számára a jó szereplés, ezen idén mindenképpen javítani akart. Ez sikerült is neki, méghozzá nem akárhogyan!


Első két mérkőzésén magabiztos ippon győzelmet aratott tajvani és belga riválisaival szemben, de a legjobb négy közé jutásért vívott meccse sem okozott gondot neki. A negyeddöntőben a német Lisa Dollinger következett, majd a kemény ellenfélnek bizonyuló japán Aojagi a döntőben. Kiegyenlített csatában, értékelhető akció hiányában, a japán lány egyszeri, bíró általi megintése döntött végül, így a junior Európa-bajnok csillag gercsűk Szabinából junior világbajnok lett!


Gercsák Szabina nem mellesleg a huszonnyolcadik junior-világbajnoki érmünket szerezte és a junior korosztály 70 kilogrammos súlycsoportjának egyeduralkodója lett, komoly eséllyel pályázva az év judósa címre is idehaza.


gercsak_szabina-2015-junior-vb
A tegnapi, október 25-ei nap másik két magyar judósának sajnos nem sok babér termett, de Gercsák Szabina aranyérmével így is az éremtáblázat hatodik helyére ugrottunk. Az élen Japán (5 arany, 3 ezüst, 1 bronz), Dél-Korea (2, 1, 1) és Grúzia (1, 2, 1) áll.


Az utolsó egyéni versenynapon még négy judokánkért szoríthatunk: a 100 kilogrammos Rudinszky Ádám, a 78 kilogrammos Tóth Fanni és +78-ban Szigetvári Mercédesz és Varga Réka lépnek majd tatamira.


/judoinfo nyomán/