Garry Tonon - Az oroszlángyilkos

garry-tonon



Garry Tonon. A nemes egyszerűséggel csak oroszlángyilkosnak becézett, Tom deBlass és Ricardo Almeida mestereknél fekete öves, 76.2kg-os kategóriában versenyző Garry Tonon igazi NoGi specialista, aki számtalan díjat begyűjtött már eddigi karrierje során. Láthatták már a sport szerelmesei Metamoris, Polaris, de Eddie Bravo EBI (Eddi Bravo Invitational) gáláin is.

Hogy néhány eredményt felsoroljunk: 2011-ben és 2012-ben a barna övesek között megnyerte a NoGi világbajnokságot, 2014-15-ben EBI bajnok lett, 2014-ben a Metamoris-on Kit Dale-t és Zak Maxwell-t is legyőzte.


Az amerikai Tonon 1991-ben látta meg a napvilágot, de csak 14 évvel később találkozott a bjj-vel, amikor is egy barátja elvitte egy helyi versenyre. A látottak annyira tetszettek neki, hogy hamarosan ő is edzésre kezdett járni, de hamar ott is hagyta első, főleg MMA-re kihegyezett termét, mert a sport bjj érdekelte.


Néhány héttel később véletlenül botlott egy szórólapba, mely az Ocean County Jiu Jitsu akadémiát (OCBJJ) reklámozta. A terem közel is volt, nem rég nyitott, így egyszerű választás volt. A magas szintű képzés azonnal megfogta, rendszeresen napi 2 órát vett.


Eleinte főleg a Gi-re koncentrált, de nagyjából öt év után, a sikerei a NoGi irányába terelgették. Ekkor talált rá John Danaherre, akivel az alsó végtagok támadására, a sarok feszítésekre (heel hook) specializálódott. Fekete övét 2013 szeptemberének közepén kapta meg. A versenyzés mellett folyamatosan tanít is.


https://www.youtube.com/watch?v=U8Gd-NUrklY