Ma kezdődik az ökölvívó Világbajnokság

A dohai Ali Bin Hamad Al Attiyah Arenaban ma 73 ország (köztünk hazánk) szereplésével elrajtol az ökölvívó Világbajnokság, melyen 2 magyar versenyzőért is szoríthatunk!


Harcsa Zoltan


A megnyitó ünnepséggel kezdődik ma a 2015. évi ökölvívó Világbajnokság Doha-ban. Hazánkat Csóka Nándor (52 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) képviseli majd.


Az elutazás előtt dr. Kovács László szövetségi kapitány nyilatkozott a felkészülésükről.


"A szakosztályokban készültek a srácok, ott fejezték be a finomító munkát. Az utolsó időszak az egyéni képzés időszaka volt. A szakosztályi edzők, Siroki Norbert és Szántó Imre rengeteget dolgoztak a versenyzőikkel. Szerencsére sérülés nem érte a fiúkat, mindketten rajtra készek, maximálisan felkészült állapotban vannak. De hát azért mégis csak minden ott dől majd el a ringben, a napi diszpozíció lesz a meghatározó. Büszkék lehetünk rájuk, hogy a több mint 70 országot felvonultató vb-n ők is eljutottak a súlycsoportonkénti 27 fős mezőnybe."


Csóka Nándor az Európa-bajnokságon, míg Harcsa az Európa Játékok során harcolta ki az utazás jogát a Világbajnokságra, mely aztán a jövő évi Olimpia egyik fő kvalifikációs versenye.


Dr. Kovács László szövetségi kapitány még azt is elmondta az indulás előtte, hogy Harcsa esetében reálisnak látni a kijutás Rio-ba, míg a 19 éves Csóka számára nagyszerű lehetőség ez a tapasztalat gyűjtésére, és remélhetőleg minél tovább menetel majd a mezőnyben.


A Világbajnokság teljes programja ITT tekinthető meg. Csóka Nándor kedden, míg Harcsa Zoltán szerdán kezdi meg a szereplést. Drukkoljunk nekik itthonról!


/A boxing.hu nyomán/