Ez volt a 19. Jenox Tököl Kupa

[caption id="attachment_9221" align="aligncenter" width="504"]jenox-kupa Elszaszer Dávid akcióban /forrás: kickboxsziget.hu/[/caption]

Hét ország 39 klubja, közel 300 versenyzője mérte össze tudását küzdőtéren és ringben az október 10-én 19. alkalommal megrendezésre kerülő  nemzetközi kick-box versenyen, a Jenox Kupán.


A két éve átadott gyönyörű szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok méltó helyszíne volt ennek a nívós eseménynek, hisz a verseny Közép – Európa kedvelt viadalának számít.


"A végig jó hangulatú légkörben zajló versenyen sok színvonalas küzdelmeket láthattak a nézők és a küzdősport szerelmesei. Az augusztusi Utánpótlás Eb után, ezen versenyen nem csupán válogatott versenyzők, hanem több kiváló ifjú harcos is megjelent, hogy összemérje tudását a legjobbakkal.


Az idei év a felnőttek számára a világbajnokság éve, ami azt jelenti, hogy felnőtt versenyzők előtt még ott van a Szerbiában és Írországban megrendezésre kerülő viadal, de ennek ellenére több felnőtt válogatott versenyző is részt vett ezen a kupán. A verseny befejező programjaként a ringben K1 és Full-contact szabályrendszerben kiemelt döntőkre került sor.


A hat döntőbe került gladiátorok között voltak szlovák, szlovén, osztrák és magyar versenyzők, közöttük a rendező klub három válogatott versenyzője Wágner Vivien, Laszák Zoltán és Elszaszer Dávid.


Jó kezdeményezésnek mondhatjuk a verseny ilyen jellegű befejezését, mivel nagyon jó hangulatú és kemény mérkőzéseken lehetett bemutatni a sportág szépségét.


A küzdősport gálának beillő mérkőzésekre nem „csupán” a nézők, hanem a média is kíváncsi volt, mivel a két helyi televízió és az MTV4 sportcsatorna is megjelent.


Tehát az érdeklődés nagy volt és megérdemelt, mert sziporkázóan kemény és színvonalas küzdelmeket láthattunk. Magyar szempontból kiemelkedő volt Géczei Róbert K1-es küzdelme, valamint a három helyi gladiátor, Wágner Vivien, Laszák Zoltán és Elszaszer Dávid full-contact győztes mérkőzései.


Wágner Vivien ezzel a győzelmével elnyerte a Vb-n való szereplésének a jogát is, így eldönteti, hogy Dublinban light vagy full-contack szabályrendszerben képviseli majd hazánkat.


Összességében látható, hogy a rutinszerzés és formaidőzítés lehetőségét is adta ez a verseny azoknak, akik idén is elfogadták a meghívást, de ez is a versenyt rendező Szigetszentmiklós – Tököl Sportegyesület egyik célja, más részt az, hogy a magyar szövetség által rendezett májusi Világ Kupán kívül, legyen Magyarországon egy őszi színvonalas nemzetközi verseny is.


A rendezők véleménye szerint ennek megteremtése azért fontos, mert növeli a magyar kick-box presztízsét a világban és ne keljen a családoknak és a kluboknak, nagy idő és költség igényű külföldi versenyekre járni. A szakemberek szerint fontos cél, hogy Magyarországon is lehetőség legyen külföldi versenyzőkkel találkozni és ezek után kilépni a nemzetközi porondra.


A célok teljesültek: Szép volt, jó volt és színvonalas volt!"


/forrás: Gnyálin István, a Szigetszentmiklós-Tököl SE edzőjének Facebook oldala/