A sikerek útján - Elszaszer Dávid

[caption id="attachment_1059" align="aligncenter" width="504"]04Elszaszer Elszaszer Dávid (balra) akcióban /fotó: BGPképek/[/caption]

Folytatódik 'A sikerek útján' rovatunk! A sorozat ezen részében hazánk egyik fiatal tehetségét, az utánpótlás Eb-n ezüstöt és Vb ezüstöt nyerő, light contact, kick-light, full contact világkupa győztes és ugyanazen kategóriák magyar bajnokát szólaltattuk meg! Kövesd nálunk, az ellenfelem.hu-n nyomon kedvenc harcosaid pályáját, eredményeit! A sikerek útján - Elszaszer Dávid!


ellenfelem.hu: - Mikor és hogy kerültél kapcsolatba a küzdősportokkal?


Elszaszer Dávid: - Olyan hét éves lehettem, amikor a Szigetszentmiklós-Tököl SE bemutatót tartott az iskolában és bíztatta a gyerekeket, hogy jöjjenek edzeni! Ekkor hallottam először  a kick-boxról. De már az ovodában is vonzottak a küzdősportok, így hát meggyőztem a szüleimet, hogy irassanak be edzésre.


e: - Mi fogott meg leginkább a kickboxban, ami miatt végül mellette döntöttél?


ED: - Nem tudom pontosan, tetszettek az edzések és végül maradtam!


e: - Beszélnél egy kicsit a csapatodról, edződről nekünk?


ED: - Szeretem a csapatomat, szeretek ebbe a közösségbe járni. Az edzéseken jó hangulat van és van egy szűkebb kör is, akikkel nem csak edzésen találkozok, hanem csinálunk közös programokat is. Ebben a Mesterem, Gnyálin István is nagy szerepet játszik, hiszen Ő is nagyon sok programot szervez. Nehéz nem elfogultan beszélnem az edzőmről. Eléggé meghatározó személyiség az életemben. Úgy érzem jól tudunk együtt dolgozni.


e: - Melyik győzelemre, eredményedre vagy eddig a legbüszkébb és miért?


ED: - Minden győzelemre más miatt vagyok büszke. De ha ki kellene egyet emelni közülük, akkor talán a 2013-as szegedi Világkupát említeném meg. Itt még junior korú voltam, de a felnőtteknél is elindultam és mind a kettő korosztályban két-két szabályrendszerben mérkőztem. Végül sikerült mind a négy kategóriát megnyernem, ami hihetetlen érzés volt!


e: - Voltak olyan komolyabb sérüléseid, kerültél olyan helyzetbe, ami miatt komolyabban pihenőre kényszerültél, netán az is kétségessé vált, hogy folytathatod-e? Ha igen, hogy élted meg ezt az időszakot és hogyan lendültél át a negatív szakaszon?


ED: - Volt sérülésem, eltört az állkapcsom, emiatt hónapokat voltam kényszerpihenőn. De ez nem meccsen történt, hanem edzésen. Az, hogy abbahagyom meg sem fordult a fejemben. Nehéz volt az az időszak, amit ki kellett hagynom. Edzésekre azért lejártam, hogy a csapattal legyek, de nagyon hiányzott a mozgás. Rossz volt nézni, ahogy az edzőtársaim izzadnak, dolgoznak én meg csak ott állok. De valahogy kibírtam és a felépülésem után csak még nagyobb harci kedvvel kezdtem neki az edzéseknek!


e: - Ki vagy kik voltak Rád a legnagyobb hatással, kiktől tanultál a legtöbbet?


ED: - Minden bizonnyal a Mesterem! Tőle tanultam a legtöbbet, de nem csak a kick-boxról. Úgy érzem, hogy az élet legtöbb területén kaptam valami pluszt a Mesteremtől! A másik meghatározó személy az egyik edzőtársam, Laszák Zoltán, ő volt még nagy hatással rám. Sokáig példaképként tekintettem rá! Motivált és segítette az edzésmunkámat.




[caption id="attachment_2465" align="aligncenter" width="504"]zagorje-gnyalin-elszaszer-ellenfelem Gnyálin István mesterrel[/caption]

e: - Több szabályrendszerben is láthattunk már küzdeni, de adja magát a kérdés, azt hiszem: melyik áll hozzád a legközelebb? Tervezel esetleg váltani a későbbiekben és csak egyben küzdeni, arra fókuszálni?


ED: - Én úgy gondolom, jelenleg a full-contact áll hozzám a legközelebb. A későbbiekben még nem tudom, hogy mi lesz. Amíg ilyen könnyedén tudok váltani egyik szabály rendszerről a másikra, addig azt hiszem, hogy fogom csinálni a tatami szabályrendszereket is, de nem az a fő célkitűzés. Ringes harcos szeretnék lenni! Ezért természetesen a full-contactra több energiát fordítok.


e: - Sok szép eredményt elértél már, de van valami konkrét célkitűzésed, álmod a sporttal kapcsolatban?


ED: - Egyszer szeretnék Világbajnok lenni és egy komolyabb címmecset is szeretnék vívni.


e: - Mit adott Neked, ill. mi az, amire megtanított a sport?


ED: - Helyesebb kérdés inkább az: hogy mit nem adott nekem a sport! A sportnak és magának a küzdősportnak is annyi mindent köszönhetek amit felsorolni is nehéz lenne! Megtanított küzdeni, nem feladni amikor már nagyon húzós helyzetben vagyok, megtanított nyerni és veszíteni. Hogy kitartással miket el lehet érni.


e: - Mikor és hol láthatunk téged legközelebb akcióban?


ED: - Október 10.-én lesz az egyesületünk által rendezett Jenox Tököl Kupa nemzetközi versenyünk Szigetszentmiklóson. Előre láthatólag valószínű több szabályrendszerben is megmérkőzöm.


Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk a Jenox Tököl Kupához Október 10-én, valamint természetesen azon túl is!