Ütközet után - Laszák Zoltán

[caption id="attachment_9426" align="aligncenter" width="504"]Laszak_Zoltan-vs-Anghel-Cardos-HK19 Laszák Zoltán a WFC övvel és Gnyálin István mesterrel (balra)[/caption]

Ahogy arról a hétvége során hírt adtunk, Laszák Zoltán a Harcosok Klubja gáláján egy parázs csatában, pontozásos győzelmet aratva a román Anghel Cardos felett magához ragadta a WFC 77.5kg-os kategóriájának nemzetközi K-1 bajnoki övét! Zolit a mérkőzésről, az azt megelőző időszakról és egyebekről kérdeztük. Ütközet után - Laszák Zoltán!


ellenfelem.hu - Nem sokkal a Cardos elleni meccs előtt léptél szorítóba a Jenox kupán. Nem tartottál tőle, még a Jenox kupa előtt, hogy egy nem várt sérülés esetleg közbeszólhat majd?


Laszák Zoltán: - A Jenox kupa egy fontos főpróba is volt a címmeccs előtt, hogy felmérjük, milyen formában vagyok és milyen a harci kedvem, és akkor is és most is nagy étvágyam volt. Tehát a válaszom: nem, egyáltalán nem tartottam sérüléstől.


e: - Utólag tán elmondhatod, mi volt a taktika lényege Anghel Cardos ellen? Megláttatok valamit és erre építettétek fel a dolgokat vagy igyekeztél azt elvenni tőle, amiben jó és így terelni számára ismeretlenebb vizekre?


LZ: - Több mérkőzését is megnéztük, ismertük az erősségeit (elsősorban a térdesek), a szokásait, és számítottunk rá, hogy nem fognak neki ízleni a rúgásaim, hiszen nem szokott hozzá a fejrúgásokhoz, vagy a cselekhez.


A mesterem, Gnyálin István nagyon alaposan kielemezte és minden rá jellemző technikára több megoldással is készültünk, Elszaszer Dávid az elmúlt hetekben gyakorlatilag Anghel Cardossá változott az edzéseken, így a mérkőzés során végig tudtam mire számíthatok, így végig tiszta fejjel tudtam küzdeni. Ezúton is köszönöm az edzőmnek, Dávidnak és a csapatnak a felkészítést.




[caption id="attachment_9436" align="aligncenter" width="504"]A győztes pillanat! A győztes pillanat![/caption]

e: - Mi volt a legnagyobb kihívás Cardossal kapcsolatban?


LZ: - Egyértelműen a térd rúgásai. Tudtam, hogy jól térddel, és készültünk is rá, de sok esetben így is nehéz volt kiszúrni a megfelelő pillanatot a megelőzésre, mellélépésre. De hála a meccs előtt elvégzett munkának, legtöbbször sikerült.


e: - Hogy érzékelted belülről, milyen volt a hangulat? Zavart esetleg bizonyos pontokon a közönség vagy ki tudtad zárni?


LZ: - Nagyon jó volt a hangulat! Sok ember jött el nekem szurkolni: a családom, a párom, az egyesületünk tagjai (gyerekek, szülők, barátok), és ez nagyon jól esett, végig ott voltak mellettem és éreztem az erejüket.


e: - Volt pár meccsed idén, nem túlzás azt állítani, hogy feszített a tempó. Hogy állsz az év végéhez közeledve az energiáiddal?


LZ: - Mint mindig, most is tele vagyok energiával.


e: - Mi a következő lépés? Hol láthatunk legközelebb akcióban?


LZ: - Legközelebb a novemberi WAKO Kick-box Világbajnokságon fogok szorítóba lépni Dublinban, -75 kg full contact kategóriában.


https://www.youtube.com/watch?v=H92kFOmyhU0