A sikerek útján - Gaál Ádám

gaal-adam-a-sikerek-utjan-ellenfelem


A fiatal, 25 éves muay thai harcos Gaál Ádám neve jól ismert a hazai gálákat látogató közönség előtt. Sokan láthatták már küzdeni, válthattak vele néhány szót, azonban a nehéz kezdetekről már kevesebben tudhatnak.


Hogyan találkozott Ádám a thai-boksszal? Miért váltott? Hogy került egy salgótarjáni srác Thaiföldre és maradt három évet? Következzen a most hétvégén, a Fight Night Hungary gáláján ringbe lépő Gaál Ádám, aki mindezekről és még sokkal többről is mesélt nekünk!


Kövesd nálunk, az ellenfelem.hu-n nyomon kedvenc harcosaid pályáját, eredményeit! A sikerek útján - Gaál Ádám!


ellenfelem.hu: - Mikor és hogy kerültél kapcsolatba a küzdősportokkal?


Gaál Ádám: - A küzdősportokat 18 évesen, az ökölvívással kezdtem. Versenyeztem is, volt pár mérkőzésem, de elégedetlen voltam azzal, ami ott volt.


e: - Hogy jött a Muay Thai?


GÁ: - A thai-boksszal úgy ismerkedtem meg, hogy közvetlen szomszédom, Kövesi Tibor Róbert - a Salgó Fight Sport Egyesület edzője és tulajdonosa - elcsalt egy edzésre, mondván, hogy próbáljam ki. Ekkor ugye még ökölvívásra jártam, de ahogy említettem ott nem volt a legjobb a helyzet. Az edzőim nem nagyon törődtek velem, az esetek többségében 81-ben indítottak a versenyeken, pedig 75-nél sosem voltam több. Szóval nem esett nehezemre meghozni a döntést és váltani.


e: - Mióta versenyzel jelenlegi egyesületednél?


GÁ: - Itt az SFSE-ben versenyzőként négy évet töltöttem el. Kövi volt az az ember, aki edzőként és barátként is odafigyelt rám, kordában tartott. Hála Istennek elég jól sikerült neki! Nagyon hálás vagyok ezért és értékelek mindent, amit értem tett.


e: - Az évek nem múlnak el nyomtalanul - milyen sérüléseid voltak?


GÁ: - Volt pár. Arccsont-törés, orr-törés. Szerencsére sikerült kilábalni mindegyikből.


e: - Nemrég jöttél haza Thaiföldről. Mesélnél egy kicsit erről a kalandról?


GÁ: - Thaiföldre úgy kerültem, hogy a 2012-ben harmadjára megrendezett Fight Night Hungary gálán Horváth István emberének legyőzésével elnyertem a jogot, hogy kijuthassak oda, egy 6 hónapos edzőtáborba, melynek a Jungle Gym volt a helyszíne. Itt egyébként versenyezni is volt lehetőségem.


A fél évből végül három lett, barátságunk pedig Steve-vel, a Jungle Gym tulajával igen elmélyült, mondhatni családias lett. Szinte apa és fiúként tekintünk egymásra. Rengeteget köszönhetek neki. Ő minden téren elnyerte a legmélyebb tiszteletem. Amikor kiérkeztem, hamar rá kellet jönnöm, hogy ott az edzések, versenyzők, az éghajlat és minden keményebb és nehezebb. Kaptam hideget, meleget.


gaal-adam-a-sikerek-utjan-mtm-ellenfelem
e: - Hazatérésed óta a Muaythai Mania 9 volt az első tornád. Milyen élmény volt?


GÁ: - Igen jó hangulatú gálát és remek meccseket sikerült összehozniuk a szervezőknek. Nagyon tetszett, jó élmény volt és ezúton is szeretném még egyszer megköszönni, hogy elindulhattam rajta!


e: - Az első mérkőzésén felrepedt a szemöldököd. Mi járt a fejedben, mikor megtudtad, hogy mi a helyzet?


GÁ: - Igazából nem volt nagy baj, mert szerencsésen repedtem és gyorsan orvosolható volt. Vazelin, kicsi ragasztás és már mehettem is a második mérkőzésre. A kint tartózkodásom alatt egyébként nem nagyon voltak sérüléseim, úgyhogy kicsit nevettünk is ezen, hogy itthon meg egyből felrepedtem.


e: - Mikor és hol láthatunk téged legközelebb akcióban?


GÁ: - Eredetileg a Fight Night Hungary-n léptem volna a kötelek közé, de külföldi tervek kapcsán végül visszaléptünk. Sajnos azonban úgy alakult, hogy ezek a tervek csúsznak, ezért egy hónapot mégis itthon fogok még tölteni. Rehák György mester mégis nagyon megértően és segítőkészen állt hozzánk és ahogy már korábban is sokszor, úgy ezúttal is számíthattunk rá, hiszen ő hozta össze edzőmet Brunner Tihamérral, aki az FFC-s meccset szerezte.


e: - Megnéztétek az ellenfelet? Miben tér el majd a felkészülésed ahhoz képest, ahogy mondjuk a Muaythai Mania-ra készültél?


Mivel körülbelül négy éve már leginkább csak muay thai meccseim vannak, ez a mérkőzés pedig K-1-ben lesz, így most igyekszünk átállni. A mérkőzés 3x3 menetre van kiírva, ez pedig legutóbbi, Muaythai Mania 9-es mérkőzéseimen is így volt, szóval az erőnléti, taktikai edzés hasonló, csak természetesen klincs, könyök nélkül, több ütéssel, rúgással.


Megnéztük az ellenfelem és egy fiatal, tehetséges bunyósnak tűnik, aki egyébként szintén a muay thai világából jön, szóval alapvetően egy kemény, kiegyenlített küzdelmet várunk!