Holnap rajtol a junior judo Világbajnokság

[caption id="attachment_9363" align="aligncenter" width="503"]puppreka fotó: eju.net[/caption]

Péntektől keddig Abu-Dzabiban rendezik meg az idei junior-világbajnokságot, tizenhárom magyar indulóval. Huszonhét junior-világbajnoki érmet gyűjtöttek eddig a mieink, s ezt reményeink szerint idén is megfejelik egy-két újabbal.


A világbajnokság programja ezúttal is öt napos lesz, az egyéni küzdelmekre péntektől hétfőig kerül sor, a csapatversenyeket kedden rendezik meg. 1992 óta a 2011-es fokvárosi volt az első olyan junior-világbajnokság, amelyen nem volt magyar érmes, akkor egy nagyszerű magyar sikersorozat szakadt meg. 2013-ban, Ljubljanában sem sikerült javítani, a mieink közül egyedül Tóth Krisztián volt helyezett, de ő sem volt boldog a hetedik helyével. Tavaly viszont egészen a dobogó legfelső fokáig jutott a KSI SE judósa, méltó módon búcsúzva korosztályától.


A magyar válogatott két friss Európa-bajnokkal, Pupp Rékával és Gercsák Szabinával a soraiban érkezik. A fiúk kiköszörülnék a csorbát, a lányok folytatnák a kiváló Eb-szereplést.


A mieink közül a világbajnokság első napján Monori Dániel (55, UTE), Csizovszky Ferenc (60 kg, KSI SE), Tamasi Szandra (44, Közgép-Ceglédi VSC) és Pupp Réka (48, Atomerőmű SE) lép majd tatamira.


/forrás: judoinfo.hu/