Kick-box Világbajnokság - felemás kezdés

kickbox-vb-szerbia-2015-2

Kedden elkezdődtek a kick-box Világbajnokság selejtezői Belgrádban. Egész nap folytak az összecsapások mind a ringben, mind a tatamin és válogatottunk több tagja is csatasorba lépett, mivel azoknak, akiknek még a legjobb 16-ba is be kellett verekedni magukat, már ezen a napon meg kellett kezdeniük a küzdelmeket. Az ugyanis az ideális, ha a ringben lehetőleg egy nap csak egy mérkőzést kell megvívnia a versenyzőknek.


Minden idők egyik legkeményebb mezőnye gyűlt össze ezen a világbajnokságon, ahogy a szakvezetés megjósolta a megérkezés után látottak alapján. Nincsenek biztosan lefutott mérkőzések, minden pontért meg kell szenvedni. Habash Antoine is egy nagyon kemény meccset vívott a K-1 63,5kg-os kategóriájában, hiszen rutin ide, profi világbajnoki cím oda, igen csak oda kellett tennie magát az ukrán Zakaria Dzalilov ellenében.




[caption id="attachment_8900" align="aligncenter" width="504"]képünk illusztráció képünk illusztráció[/caption]

A nagy csata szerencsére magyar győzelmet eredményezett, s ez a nagy erőfeszítés csak növelte a győzelem értékét, a mai, szerdai napon pedig izraeli ellenfelét is megverte pontozással. Azonban itt még - szerencsére - mindig nincs vége, hiszen Antoine-nak egy kirgiz ellenféllel is meg kell küzdenie a négy közé jutásért, de jó úton halad! Szurkoljunk neki!


Géczei Róbert is kötelek közé lépett kedden, ellenfele pedig a türkmén Rejepguj Atyajev volt. Géczei Róbert a mérkőzés minden elemében jobb volt, uralta mind a három menetet, tökéletesen végrehajtva edzője, Hricsovinyi Károly utasításait. Szerencsére a pontozó bírók is látták ezt, a 3:0 arányú győzelem a pontozólapokon pedig garantálta a legjobb 16 közé jutását.




[caption id="attachment_3994" align="aligncenter" width="504"]illusztráció illusztráció[/caption]

A szoros pontozást jól mutatta az, hogy a veszteseink, Boros Kata, Busa Gabriella és Bayer Péter is csupán egy ponttal maradtak alul, így azonban el kellett búcsúzniuk a világbajnokságtól. Az újonc Bárdosi Sándor hosszas betegség után, nagy akaraterővel állt újból edzésbe, de sajnos nem volt szerencséje, mivel egy téves, elhamarkodott orvosi döntés miatt kénytelen volt búcsúzni a versenytől. Az első két menet után egyértelműen vezetett kirgíz ellenfele ellen, amikor lábfeje megsérült. A vezetőbíró rögtön orvost hivatott, aki nem engedte tovább a mérkőzést, pedig a magyar fiú folytatta volna.


A mai napon, szerdán többen is küzdenek majd, Makó Evelyn pedig már éremért, a négybe jutásért csap össze osztrák ellenfelével! Drukkoljunk és reméljük, hogy állva maradnak harcosaink a csütörtöki versenynapra is!


A szerdai napra kiírt mérkőzések:


K-1:


63,5 kg. Habash Antoine – Yosiba Abramov (Izrael) a 8 közé jutásért


Low-kick


57 kg. Petrina Pál – Franjo Opacak (Horvátország) a 8-ba jutásért.
63,5 kg. Géczei Róbert – Eljur Darjagir (Azerbajdzsán) a 8-ba jutásért.
67 kg. Görbics Gábor – Merdan Mamedov (Türkmenisztán) a 8-ba jutásért
75 kg. Balogh Dávid – Roman Jaris (Ukrajna) a 8 közé jutásért


Kick-light


69 kg. Tóth Patrik – Iskender Cselebi (Törökország) a 8-ba jutásért
50 kg. Makó Evelyn – Patrizia Pulling (Ausztria) a 4 közé jutásért


/Az információért köszönet Gregor Lászlónak/