Új utakon - interjú Vidákovics Patrikkal

patrik

Vidákovics Patrik már többször szerepelt oldalunk hasábjain, és számunkra is nagyon örömet jelent, hogy Patrik eredményeivel mindig szolgáltat témát szerkesztőségünk számára. Hazánk egyik legtehetségesebb és legeredményesebb állóharcosa körül az elmúlt időszakban több dolog is változott, szakmailag is, és a magánéletben is. A nehézségek után és közepette Patrik új csapatra lelt, motivált és sikerre éhes! Az új kihívások pedig már a küszöbön állnak. Volt miről beszélgetnünk. Ezt olvashatjátok most.


ellenfelem.hu: - Legutóbbi beszélgetésünk óta történtek változások az életedben. Hogy vagy most?


Vidákovics Patrik: - Pesten dolgoztam K-1  edzőként a Life Combat Gymnél, majd onnan hazaköltöztem júniusban, és a Bács-Team színeiben tartom most az edzéseket Érsekcsanádon. Most szeptembertől kezdett beindulni a szezon, ami nem is probléma mivel kellett egy kis idő mire újra beállt a rendszer a “küzdősportos magánéletemben”.


e.: - Nemrég Romániában szerepeltél (beugróként), és pontozással ugyan alul maradtál a helyi ellenfeleddel szemben, de mégsem tűntél csalódottnak. Kívülről úgy tűnik, hogy helyén van a motivációd, és a formád is egyre jobb.


V.P.: - Szerda este tudtuk meg, hogy pénteken lenne lehetőség Temesváron a Golden Fighter nevezetű muay-thai gálán a főmérkőzést játszani a rutinos Adrian Mituval, aki már a SuperKombat-ban is szerepelt. Alapozó időszakban voltunk, de bevállaltuk a mérkőzést, mivel még volt egy hónap a következő lekötött mérkőzésemig. Alulmaradtam, de pozitív élményként élem meg, mivel egy nívós közönségmeccset játszottunk , és ez is bizonyítja hogy jó úton haladunk a Mesteremmel.


e.: - A Vancsik Nándor vezette Bács Team-nél leltél új „otthonra”. Hogy érzed magad a csapatban?


V.P.: - Fél évig nem volt konkrét klubom ahova tartoztam volna, kerestem a megfelelő helyet, és most sikerült számomra a lehető legjobbat megtalálni. Már több éve kapcsolatban voltunk a Bács-Teammel, nem is gondoltam volna, hogy ilyen jól fogom magam érezni náluk. Megtiszteltetés tagja lenni egy ilyen összeszokott, komoly múlttal rendelkező csapatnak. Nándival nagyon jól kijövünk, segíti a felkészülésemet mentálisan és fizikálisan is. Rengeteget köszönhetek neki.


e.: - A színeikben már indultál Shidokan Karate versenyen is. Tervezed, hogy ebben a stílusban is megméretteted magad rendszeresen?


V.P.: - Jó volt kipróbálni ezt a szabályrendszert is. Meglátjuk mit hoz a jövő. Viszont Nándival beszéltük, hogy kipróbálom a jiu-jitsu-t. Elkezdem, aztán meglátjuk, hogy mennyire fekszik.


e.: - A legszembetűnőbb változás az erőnléteden tapasztalható. Mennyi idő fordítotok erre az edzések során?


V.P.: - Nagy hangsúlyt fektetünk az erőnlétre a különböző crossfit gyakorlatokkal, aminek már érzem a hatását. Heti 2-3 alkalommal bele is tettük a felkészülésembe. Nemrég óta csinálom, de már a temesvári meccsen éreztem az előnyét.


e.: - Október végén újra itthon mérkőzöl, hiszen  Te is ringbe lépsz a Harcosok Klubja Versenysorozat következő gáláján. 


V.P.: - A két napos rendezvény vasárnapi blokkjába kerültem be főmeccsként Sebestyén Dániel ellen, -81 kg-ban. Ellenfelemet ismerem régóta, ugyanis 4 éve már megmérkőztünk egymással, ahol győztesként sikerült kikerülnöm, és már többször szerepeltünk ugyanazon a rendezvényen. Erős fizikumú, jó mentalitású harcosnak tartom, biztos egy jó meccset fognak látni a nézők.


vidakovicssebestyen


Szeretném megköszönni Vancsik Nándornak és a Bács-Teamnek, hogy "befogadtak", és hogy velük dolgozhatok együtt. Szeretnék még köszönetet mondani a Rokko Gymnek, akik a számomra idegenebb technikákat megismertették velem valamint, a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE Baja-nak, hogy javítják a kéztechnikámat. Illetve köszönet az érsekcsanádi Önkormányzatnak a meccsekre való felkészülések támogatásáért!


Megkérdeztük Patrikról és az eddigi közös munkáról Vancsik Nándort is, a Bács Team vezetőjét és edzőjét:


"Patrik ugyan nemrég került hozzánk, de nagyon hamar megszerették a csapatban. Állóképessége jónak volt mondható, mi az erőnlétére helyezzük most a hangsúlyt. Az általunk eddig végzett edzésmunkával és módszerekkel próbáljuk ezt a részt nála is fejleszteni.


Szerencsére csapatunk létszáma elég bő ahhoz, hogy a súlycsoportjához megfelelő partnerekkel is tudjon gyakorolni. Itt köszönném még meg azoknak a csapatoknak, akik mindemellett segítik Patrik felkészülését, köztük a Karacs Team-nek és a Rokko Gym csapatának, illetve Mezőfi Andrásnak, hogy ilyen kiváló szakmai alapokkal látta el Patrikot. Biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő időszakban számos siker kapcsán lehet majd hallani róla!"


Ebben mi is biztosak vagyunk és folyamatosan követjük is Patrik pályafutásának alakulását, melyről igyekszünk rendszeresen be is számolni Nektek! A ringben legközelebb tehát a Harcosok Klubja 19 gálán láthatjuk majd a őt Budapesten, a HUNGEXPO-n megrendezésre kerülő Fitbalance programjában.