Legendás meccsek - Hunt vs Sefo

Hunt vs Sefo


Sejthettek valamit a 2001-es, fukuokai K-1 WGP-re kilátogató rajongók, de valószínűleg erre senki sem számított. A Hunt vs Sefo bizony minden képzeletet felülmúlt. Mark Hunt az évben korábban Ernesto Hoost ellen, egy szoros, pontozólapokon eldőlő meccs során ugyan kikapott, viszont amikor sérülés miatt Mirko CroCop kénytelen volt lemondani a tornát, felajánlottak neki egy helyet.


Jó ötlet volt? Fantasztikus! Hunt pedig lévén, hogy egészséges volt és világ életében kapható a bunyóra, azonnal igent mondott. Az ellenfél nem más, mint a hatszoros Muay Thai világbajnok Ray Sefo volt, aki az előző évi K-1 GP-n is szerepelt már. Sefo ekkor utóbbi öt meccséből kettőt vesztett, de nem akárkik ellen. Még 2000 decemberében, a WGP finálében Ernesto Hoost aratott felette egyhangú pontozást, a másik veresége pedig 2001 júniusában történt, amikor is az extra menetben Remy Bonjasky ellen bedobták a törölközőt.


Győzelem vagy vereség, Ray Sefo mindig odatette magát, nem ismerve a langyos középutat. Ha nyert, nagyon nyert (Musashi, Abidi, Yvel ellen például), ha vesztette, akkor pedig nagyon vesztett (Andy Hug, Aerts, Schilt ellen). A nagy csata garantált volt tehát.


Ez volt a Hunt vs Sefo!


https://www.youtube.com/watch?v=xk4UTlf4bIE