Bedák és Szellő is győzött Szentesen

A Felix Promotion szombat este Szentesen rendezte évadnyitó televíziós bokszgáláját, ahol a vállalkozás sztárjai kivétel nélkül erős külföldi riválisokkal néztek farkasszemet.




[caption id="attachment_8588" align="aligncenter" width="504"]bedak1-1024x597 fotó: Felix Promotion[/caption]

A főmérkőzésen a korábbi kispehelysúlyú WBO vb-kihívó, jelenlegi WBO #4, WBA #10 helyezett Bedák Zsolt (25 győzelem, 1 vereség) a keményfejű kenyai Nick Otieno (29 győzelem, 11 vereség) ellen küzdött egy 10 menetes UBO nemzetközi címmérkőzésen. Az összecsapáson klassziskülönbség volt a két versenyző között, noha Bedák a mérkőzés során csak egy-egy alkalommal tudott közelebb kerülni az idő előtti sikerhez. A magyar bunyós ringsarkában a legendás Erdei „Madár” Zsolt volt, aki laza, örömbunyóra kérte tanítványát, amit Bedák a meccs második felében végre is hajtott. A tíz menet után nagy különbségű, egyhangú pontozásos Bedák Zsolt sikert hirdetett a műsorközlő.


„Madár azt kérte tőlem, hogy szép bunyóval próbáljam végigbokszolni a tíz menetet, de én azért szerettem volna idő előtt befejezni. Bár nem sikerült, élveztem a ringben töltött időt” - jelentette ki Bedák a küzdelmet követően. „Az történt a ringben, amit én akartam, s bár voltak hibáim, nem vagyok elégedetlen a mostani győzelmemmel. Jó ellenfél volt Otieno.”


Cirkálósúlyban a kategória legjobb magyarja, Szellő Imre (8 győzelem, 0 vereség) a korábban sok nagy klasszis ellen kötelek közé lépett belga Ismail Abdoul-lal meccselt 6 menetben. Azt már a rivális eddigi karrierjéből sejteni lehetett, hogy nem lesz sétagalopp a találkozó, és valószínűleg végigbokszolják a kiírt menetszámot. Így is lett. Szellő végig aktívan bontogatta ellenfele masszív fedezékét, de csak egyszer, az utolsó felvonásban tudta egy picit elbizonytalanítani. Abdoul nem akart kinyílni, viszonylag keveset próbálkozott, akkor is főleg egy-egy ütéssel operált – inkább kevesebb, mint több sikerrel. Szellő magabiztosan, minden menetet megnyerve, egyhangú pontozással nyerte a párharcot.




[caption id="attachment_8732" align="aligncenter" width="504"]szelloimre_5982015092032724504 fotó: monokli.com[/caption]

„A hat menet alatt végig egyben tudott maradni az ellenfelem, nem tudtam megbontani a fedezékét. Nem jöttek ki az eltervezett ütések, sőt, isten igazából a hat menet alatt egyszer sem sikerült tisztán telibe találnom Abdoul-t” - értékelt a cirkálósúlyú klasszis. „Ennek ellenére végig nyomás alatt tartottam, megtettem mindent a győzelemért. Megérdemeltem a sikert.”


/forrás: monokli.com/