Sikerre éhesen - Kovács Alexandra

KovacsSzandraMTM8waikru

Kovács Alexandra már több ízben szerepelt oldalunkon, kezdve a Sikerek útján rovatunkkal, egészen a legutóbbi Muaythai Mania gáláig, ahol tőle már-már megszokott módon győztesen hagyta el a ringet.


Alexandra, aki mind földharcban és álló bunyóban is megállja a helyét, ezúttal ismét az utóbbiban szeretne jeleskedni, és a hétvégi Muaythai Mania 9 négyes tornájában szerepel majd Nagy Fruzsina, Bélik Tímea és Rácz Irén mellett. A négyesben eredetileg Földvári Judit neve is szerepelt, de ő sérülés miatt kénytelen kihagyni a szombati eseményt, helyére ugrott be Nagy Fruzsina.


Pár kérdéssel megkerestük Alexandrát, hogy visszatekintsünk kicsit a "nyári szünetre" és előre az őszi tervekkel kapcsolatban.


- Mennyire teltek aktívan a nyári hónapok, és mennyi időd jutott a pihenésre?


- Az utolsó versenyem a nyári szünet előtt a Zen Bu Kan Kempo Országos bajnokság volt majd ezt egy kicsit másfajta kihívás követte, mégpedig a vizsgaidőszak. Szerencsére volt lehetőségem ezt a meglehetősen izgalmas és sűrű félévet kipihenni, ugyanis két csodálatos hetet töltöttem Törökországban. A feltöltődés után július közepétől fokozatosan folytatódtak az edzések, mivel megvolt a következő cél: Muaythai Mani 9.


- Az ősz első megmérettetése már a küszöbön, a Muaythai Mania 9 négyes tornájában lépsz majd ringbe. Hogy telt a felkészülési időszak?


- Úgy érzem a felkészülés nagyon jól sikerült. Külön élmény volt számomra, hogy az edzések nagy része a szabadban zajlott, változatossá tette a munkát. Úgy gondolom, amit kell elvégeztünk, és izgatottan várjuk a versenyt.


- Bár az előzetesen tervezettekhez képest Földvári Judit nem tud ringben lépni szeptember 12-én, így sem ígérkezik könnyű feladatnak a mezőny. Felmérted már az ellenfeleidet?


- Sajnálom, hogy Judit sérülése miatt vissza kellett lépjen, ezúton is kívánok Neki mielőbbi felépülést. Ellenfeleimet természetesen felmértük. A mezőny kemény összecsapásokat ígér.


- Min lesz a nagyobb hangsúly az ősszel, a földharcon vagy a thaiboxon?


- A továbbiakban úgy tervezem, más vizekre evezek, ahol a földharcra és a bunyóra is ugyanolyan nagy szükségem lesz. De ez még a jövő kérdése…


Szorítunk Alexandrának, és a többi versenyzőnek is, hogy színvonalas és sérülésektől mentes mérkőzésekkel ajándékozzák meg a BSK-ba kilátogató közönséget.