Muaythai Mania 9 - A sérülés döntött

Kis túlzással hosszabb ideig tartott Phetsangkhat „Check Bin” Deo vai khruja, mint a Görbics Gábor elleni mérkőzése. A BSK Cross Fight termében megrenedezett Muaythai Mania 9 elnevezésű gála csúcspontja a thaiföldi harcos és a Venum magyar K1 világbajnokának összecsapása volt, de sajnos nem sokáig tartott.


MTM-9-Gorbics-Check-Bin-black2


Deo és Görbics alaposan felkészült az egymás elleni küzdelemre, a ringbe lépve „Check Bin” már azzal feltűnést keltett, hogy szemlátomást nagyobb és izmosabb vádlija van, mint a brazil focistának, Roberto Carlosnak volt fénykorában. A mérkőzés előtti tiszteletadást is komolyan vette, a közönség pedig megtapsolta a percekig tartó látványos előadást, amelyhez hasonlóra csakis az ázsiai ország szülöttei képesek.


A míves, kimunkált mozdulatokat aztán felváltotta a földöntúli nyugalom és magabiztosság, amely sugárzott a sportág sztárjáról. Az eredetileg ötmenetesre tervezett meccs első – és mint később kiderült, egyben utolsó – három perce látványos, mozgalmas csatát hozott, ugyanis Görbics hihetetlenül sokat mozgott. Próbált rést találni ellenfele védelmén, aki eközben várt az esélyre, miközben egyáltalán nem adta fel a támadás lehetőségét, és villámgyorsan megtalálta a legapróbb réseket.


Erről a Görbics bordáján éktelenkedő hatalmas piros folt is árulkodott, a menet után pedig kiderült, felrepedt szemöldöke miatt nem folytathatják a küzdelmet. A győztesnek járó kupát így Phetsangkhat „Check Bin” Deo vehette át a profi nehézsúlyú ökölvívóbajnoktól, Bogdán "Golyó" Zsolttól.


gorbics


A vereségnek sohasem örülök, ezúttal ráadásul pariban voltunk egy nagyon jó harcossal – mondta Görbics a mérkőzés után. – Nem tudok mit csinálni, el kell fogadnom a szituációt, pedig nehéz, hiszen kiegyensúlyozott menetet harcoltunk végig.”


Ezt a Szentendrei úti termet színültig megtöltő szurkolók is így gondolták, az eredményhirdetés után ugyanis még legalább egy negyed óráig nem tudtak lejönni a felek a ringből, ugyanis mindenki közös fotót kért tőlük, ők pedig álltak a rendelkezésükre.


Az este leginkább várt mérkőzése előtt két izgalmas négyes tornát izgulhattunk végig. A nők mezőnyében a trófeát megszerző Kovács Alexandra látványosan és eredményesen harcolt, a finálé utolsó menetében például többek között két felejthetetlen pörgő ütéssel győzte meg a pontozókat arról, nála van jó helyen a kupa. A férfiak döntőjében Gaál Bálintot nagy harcra késztette Bodnár Dániel, még ha az egyhangú pontozás nem is erről árulkodik.


Az este tele volt izgalommal és látvánnyal, bánhatja, aki ezúttal nem tudott jelen lenni. Persze nekik sem kell bánkódniuk, ugyanis a jelek szerint van igény a Muay Thai Mania rendezvényeire, így aztán a szervezők máris törhetik a fejüket, mikor és hol legyen a következő gála.


MUAY THAI MANIA 9
Presztízs fight: Phetsangkhat „Check Bin” Deo–Görbics Gábor T. K. O. az első menet után.


Férfi négyes torna.


Elődöntő: Bodnár Dániel– Varga Gyula 3:0, Gaál Ádám–Kovács Krisztián 3:0. Döntő: Gaál Ádám–Bodnár Dániel 3:0


Női négyes torna.


Elődöntő: Bélik Tímea–Nagy Fruzsina 3:0, Kovács Alexandra–Rácz Irén 3:0. Döntő: Kovács Alexandra–Bélik Tímea 2:1


/forrás és fotó: Pál István, Presztízs Sport/