Pillanatképek - Minotauro Nogueira

nogueira


Nem mindennapi karrier és életút, amit Antônio Rodrigo "Minotauro" Nogueira bejárt. Minotauro már a '90-es években feltűnt, hiszen '97-'98 tájékán - még barnaövesként - már mindenféle bjj tornát megnyert nyagyjából országszerte, majd magát az országos bajnokságot is elvitte nehézsúlyban és a barna öves kategória abszolútját is.


Az ember, akit tíz évesen maga a halál kerített karmai közé, minden elképzelhető problémát legyőzött, mindent, mit valaha hittek vele kapcsolatban túlszárnyalt, meghaladott. A mindössze tíz éves fiút egy teherautó gázolta el, melynek következtében bordái összetörtek (egyet ki is kellett operálni), májának egy darabját pedig eltávolították.


A kis Rodrigo négy napig kómában volt. Összesen 11 hónapot töltött kórházban. Nem hitték, hogy túléli. Aztán nem hitték, hogy járni fog. Arra végképp nem gondolhattak, hogy bajnok lesz. Egy igazi harcos, aki majd' 20 éves karriert futott be végül a küzdősportok világában.


Elég csak pár névre, küzdelmére gondolni - Dan Henderson, Semmy Schilt, Mark Coleman,  Fedor, Bob Sapp, CroCop. A sort nagyon hosszan lehetne folytatni. Sok minden változott az idők során, de Minotauro szíve, kitartása soha. Mire a UFC-hez került, már három komoly műtéten volt túl. Kétszer csípőjét, egyszer az egyik térdét műtötték. Majdnem 18 hónapig járni se nagyon bírt. Az orvosok lemondtak róla - úgy gondolták, elfelejtheti az MMA-t. Aztán edzeni kezdett, majd az első riói UFC gálára már mosolyogva kezdett készülni. A meccs során végül kiütötte ellenfelét...


Nézzük e hihetetlen életút és karrier pár főbb állomását!


https://www.youtube.com/watch?v=ojhtg0hyYs0&hd=1&rel=0